30 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 nisan 2015 nurselin mutfağı Papatya Tatlısı nasıl yapılır, 30 nisan 2015 nurselin mutfağı Papatya Tatlısı tarifi, Papatya Tatlısı malzemeleri, Papatya Tatlısı nasıl pişirilir, Papatya Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Papatya Tatlısı, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 30.04.2015 Papatya Tatlısı
Hafta içi her Showtv ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Papatya Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiye'nin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.
Papatya Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
Hamuru için:
- 3 kaşık tereyağı
- 4 bardak un.
- 2 yumurta.
- 1 paket vanilya.
- yarım paket kabartma tozu.
- 2 kaşık yoğurt.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- yarım su bardağı pudra şekeri.
- 1adet limon.
Şerbeti için:
- 4 bardak şeker.
- 4 bardak su.
- 1 dilim limon.
Üzeri İçin:
- toz fıstık.
- hindistan cevizi.
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında bekletilen 3 kaşık tereyağı geniş bir kaba alınır. Üzerine 4 bardak un konur. 2 yumurta kırılır 1 tanesinin sarısı üzerine sürülmek üzere kenara ayrılır. Kabartma tozu ve vanilyası eklenir. Yoğurt, sıvı yağ ve pudra şekeri ilave edilip, 1 limonun rendelenen kabuğu ile hamur yoğurulur. Büyük bir beze alınıp merdane ile ince olmayacak şekilde açılıp bardak ağzı ile yuvarlaklar kesilir. İlk olarak boş yuvarlaklar üzeri yağlanan fırın tepsisine dizilir. Daha sonra üzerlerine konacak olan dairelere ortasından bıçakla şeritler çizilerek çiçek şekli verilen hamurlar kapatılır. Üzerlerine ayrılan yumurtanın sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişme süresi ortalama 20 dakikadır fakat bu sürenin her fırında değişeceğini unutmayınız. 4 bardak şekere 4 bardak su konur 1 limon dilimi atılır ve şerbeti pişirilip soğumaya bırakılır. Fırından çıkıp kaynarlığını atan tatlının üzerine gezdirilir. Toz fıstık ve hindistan cevizi ile süslenerek sunuma alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder