30 Nisan 2015 Perşembe

Besleyici ve ucuz besinler seçmek için yapılması gerekenler



Besleyici ve ucuz besinler seçmek için yapılması gerekenler

    Vücudumuzun ihtiyacı olan proteini, etten çok daha ucuz olan yumurta ve kuru baklagillerden sağlayabiliriz. Geliri düşük olan toplamlarda, insanların günlük enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla etten daha ucuz olan kuru baklagiller ve yumurtayla beslenebilirler. Bu şekilde vücudun ihtiyacı olan enerji ve protein yönünden dengeli şekilde beslenmiş olurlar. Vücudun gerekli olan vitamin, mineralleri yeşil yapraklı sebzelerden sağlanabilir.

Sağlıklı Beslenmek için yeşil yapraklı sebzeler daha çok tercih edilmelidir. Yeşil yapraklı sebzeler meyvelerden elma, portakal ve muz değerindedir. Meyvelere göre fiyatı daha ucuzdur. Sebze ve meyveleri satın alma aşamasında mevsimine uygun olanları almak gerekir. Mevsim sebze ve meyveleri satın almak için tercih etmek daha doğru olur. Mevsim sebze ve meyveleri turfanda olanlardan daha ucuz daha sağlıklı ve besleyicidir.

Fiyat olarak uygun besleyicilik değeri olarak yüksek olan gıdalar seçilmesi gerekir. Fiyatı düşük besleyici değeri yüksek gıdalar seçilmesi:

Bal yerine pekmez

Muz yerine elma

Pirinç yerine bulgur

Et yerine yumurta

Turfanda meyve sebze yerine mevsiminde çıkan meyve sebze


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder