3 Haziran 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Soğan Pidesi Tarifi 2 Haziran



Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:

Soğan Pidesi Tarifi:

MALZEMELER
HAMURU İÇİN 
 1 kilo un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı şeker
 yarım çay bardağı
 zeytinyağı
 su
İÇ HARCI İÇİN 
 250 g dana kıyma
 8 adet kuru soğan
 250 g sivri biber
 5 adet domates
 1 tutam maydanoz
 yarım su bardağı pirinç
 yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
 Geniş bir kaba 1 kilo un konur Kabartma tozu ve şekeri eklenir Zeytinyağı gezdirilir ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur
 Soğanlar doğranıp sıv ıyağ gezdirilen tavaya alınır Üzerine doğranan sıvri biberler eklenir Kıyması bırakılır ve kavrulur Biraz renkleri dönünce doğranan domatesler ve yıkanan yarım bardak pirinç ilave edilir Tuzu, karabiberi ve pul biberi atılıp ocaktan alınır Son olarak içine kıyılan maydanozlar eklenip soğumaya bırakılır
 Yoğurulan hamurdan 10 beze elde edilir Büyükçe açılır ve 6 tanesi aralarına sıvı yağ gezdirilerek fırın tepsisinde üst üste konur Soğuyan iç harç yayılır ve aralarına sıvı yağ gezdirilen 4 yufka ile üzeri kapatılır Son olarak tekrar sıv ıyağ sürülür ve 200 derecede fırına verilir Pişince dilimlenerek sunuma alınır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder