21 Haziran 2015 Pazar

Nurselin Mutfağı 21 Haziran Kavurmalı Kömbe Tarifi izle 21.06.2015



21 Haziran Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan Kavurmalı Kömbe Tarifi  izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini yöresinden.  tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Kavurmalı Kömbe Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Kavurmalı Kömbe Tarifi

Kavurmalı Kömbe Tarifi izle

Malzemeleri:
KAVURMALI İÇ HARCI İÇİN. 
 1 kilo orta yağlı kuzu kuşbaşı.
 1 tatlı kaşığı tuz.
 yarım bardak su.
SOĞANLI İÇ HARCI İÇİN. 
 2 yemek kaşığı tereyağ.
 2 yemek kaşığı sıvıyağ.
 4 adet soğan.
 1 tatlı kaşığı salça.
UNLU İÇ HARCI İÇİN. 
 1 yemek kaşığı tereyağ.
 2 yemek kaşığı sıvıyağ.
 5 yemek kaşığı un.
HAMURU İÇİN. 
 1 paket yaş maya.
 1 çay kaşığı tuz.
 1 çay kaşığı şeker.
 2 bardak ılık su.
 aldığı kadar un.
ÜZERİ İÇİN. 
 2 adet yumurta sarısı.
 2 yemek kaşığı sıvıyağ.
 çörekotu.
Hazırlanışı:
Kuşbaşı etler tavaya alınır. Üzerine yarım bardak su bırakılır. Kapak kapatılıp kavrulur. İyicene kavrulup rengi dönünce tuz atılıp ocaktan alınır.
Başka bir tavada eritilen tereyağına sıvıyağ eklenir. Küçük doğranan soğanlar ilave edilip kavrulur. Rengi dönünce salçası bırakılıp ocaktan alınır. Kavrulan kuşbaşı etler eklenir ve harmanlanarak soğumaya bırakılır.
Tereyağ eritilip sıvıyağ eklenen tavada un kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Yaş maya geniş bir kaba konur. Şeker ve ılık su eklenir. Tuzu atılıp aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Hamurdan 5 beze elde edilip büyükce açılır. İlk yufka üzerine sıvıyağ gezdirilen fırın tepsisine alınır. Unlu iç harçtan yayılır ve 2. Yufka ile üzeri kapatılır. Üzerine tekrar unlu harç gezdirilir ve 5. Yufka ile üzeri kapatılana kadar sırasıyla aynı işlem uygulanır.
En son Sıvıyağında inceltilen yumurta sarıları sürülüp çörek otu serpilir ve 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkınca dilimlenerek servis edilir.

bugün nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı Kavurmalı Kömbe Tarifi nurselin mutfağı hangi kanalda Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 bugün nurselin Kavurmalı Kömbe Tarifi mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 bugün nurselin mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 nasıl yapılır 21 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri Kavurmalı Kömbe Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder