21 Haziran 2015 Pazar

Nurselin Mutfağı 21 Haziran Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi izle 21.06.2015



21 Haziran Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi  izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini yöresinden.  tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi

Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi izle

Malzemeleri:
 1 kilo yoğurt.
 1 yemek kaşığı un.
 1 adet yumurta.
 2 yemek kaşığı erik ekşisi.
 1 tatlı kaşığı tuz.
SARMASI İÇİN. 
 300 g taze kiraz yaprağı.
 2,5 su bardağı kırık yarma
 1 çay kaşığı tuz.
 su.
ÜZERİ İÇİN. 
 6 adet kuru soğan.
 yarım çay bardağı sıvıyağ.
 2 yemek kaşığı tereyağ.
 tuz.
Hazırlanışı:
Yarma geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve su ile sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yumuşaması için sıcak suya bastırılıp sapları alınan kiraz yaprakları yoğurulan harçla uçları açık kalacak şekilde sarılır. Sarmaların ince olması önemlidir. Doldurulan sarmalar tencerenin dibine açılmaması için sıkı sıkı dizilerek yerleştirilir. Yarmalı harcı artarsa küçük köfteler yapılıp sarmaların üzerine bırakılır. Sıcak su konup dolma taşı yoksa tabak ile ağırlık yapılır ve sarmalar haşlanır.
Tencereye bol su konur. Kaynayınca yoğurt, yumurta ve unla çırpılarak hazırlanan terbiyesi sıcak su ile alıştırılarak ilave edilir. Terbiyeli su tekrar kaynayınca erik ekşisi eklenir. Haşlanıp suyu süzülen kiraz yaprağı sarmaları bırakılır. Tuzu atılır. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
Tereyağı eritilip sıvıyağ eklenen tavada küçük doğranan soğanlar kavrularak karamalize edilir. Çok az tuz atılır. Ocaktan alınan kiraz yaprağı sarmasının üzerine gezdirilir ve sunuma alınır.


bugün nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi nurselin mutfağı hangi kanalda Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 bugün nurselin Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 bugün nurselin mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 nasıl yapılır 21 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder