20 Haziran 2015 Cumartesi

20 Haziran Nurselin Mutfağı Gelibolu Katmeri Tarifi izle Çanakkale



Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yapılan Çanakkale yöresinden Gelibolu Katmeri tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda herkesle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her günfarklı lezzetlerde yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında programında izle.


Gelibolu Katmeri Tarifi

Malzemeleri:
HAMURU İÇİN. 
5 su bardağı un.
1 adet yumurta.
1 fiske tuz.
1 bardak yoğurt.
1 çay kaşığı karbonat.
 Yarım bardak su.

İÇ HARCI İÇİN. 
250 gram çökelek
Yarım demet maydanoz.
Tuz.

KIZARTMAK İÇİN 
Sıvı yağ.

Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır. 1 yumurta kırılıp tuzu atılır. 1 bardak yoğurt konur. Yoğurdun sulu kısmı kullanılmalıdır. Ortalama yarım bardak suyu ve 1 çay kaşığı karbonatı bırakılıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. 5/10 dakika dinlendirilir.
Çökeleğin içine maydanoz doğranır. Çökeleğin tuzuna göre tuz atılıp harmanlanarak iç harcı hazırlanır.
Dinlenen hamur büyükce açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir. Hazırlanan iç harç yayılır. Rulo şeklinde sarılıp 3 parmak kalınlığında parçalar kesilir. Çıkan parçaların açık kısımları birleştirilir ve oluşan her beze tabak büyüklüğünde tekrar açılır. Bol yağda sürekli çevrilerek arkalı önlü kızartılır. Kızartılırken sürekli döndürülmesi önemlidir.


20 Haziran nurselin mutfağı canlı izle nurselin mutfağı yemek tarifleri bugün nurselin mutfağında ne yapıldı 20 Haziran cumartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı nurselin mutfağı yemek tarifleri Nurselin Mutfağı 20 Haziran nurselin mutfağı tarifleri nurselin mutfağı tarifleri nurselin mutfağı tarifleri Nurselin Mutfağı yemek tarifleri menüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder