21 Haziran 2015 Pazar

Nurselin Mutfağı 21 Haziran Trileçe Tarifi izle 21.06.2015



21 Haziran Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan Trileçe Tarifi  izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini yöresinden.  tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Trileçe Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi izle

Malzemeleri:
 10 adet yumurta.
 10 yemek kaşığı şeker.
10 yemek kaşığı un.
 1 paket vanilya.
 2 paket kabartmatozu.
ŞERBETİ İÇİN. 
 1 su bardağı inek sütü.
 1 su bardağı keçi sütü.
 1 su bardağı koyun sütü.
 200 g manda kaynağı.
KARAMALİ İÇİN. 
 2 su bardağı şeker.
 yarım su bardağı süt.
 2 yemek kaşığı manda kaymağı.
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılıp ayrı kaplara konur. Beyazının üzerine şeker eklenir ve köpürene kadar mikserle çırpılır. Sarılarıda vanilya ile çırpılıp yavaş yavaş beyaz köpüğe eklenir. Kırılan yumurta başına 1 yemek kaşığı elenen unla birlikte kabartmatozu eklenir. Bütün malzeme birleşince alttan üste doğru sondurulmeden sıpatula ile karıştırılır. Üzerine sıvıyağ gezdirilen geniş bir cam kaba alınıp 165 derecede fırına verilir.
İnek, keçi ve koyun sütlerinden 1'er bardak alınıp tencereye bırakılır. Manda kaymağı eklenir ve çırpılarak şerbeti pişirilir. Özelliği kaynama noktasına gelmeden ılıklaşınca ocaktan alınmasıdır.
Fırından çıkıp ılıklaşan triliçe bıçakla dilimlenir. Üzerine ılık şerbetin tamamı gezdirilir.
Ocağa alınıp kısık ateşte sürekli karıştırılarak karamalize edilen şekerin üzerine ocaktan alınmadan, ateşteyken çırpılan kaymak ve süt bırakılır. Triliçe şerbetini çektikten sonra hazırlanan karamel üzerine gezdirilip servis edilir.

bugün nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı nurselin mutfağında ne yapıldı Trileçe Tarifi nurselin mutfağı hangi kanalda Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 bugün nurselin Trileçe Tarifi mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 bugün nurselin mutfağında ne yapıldı bugün nurselin mutfağında ne yapıldı Nurselin Mutfağı 21.06.2015 Nurselin Mutfağı 21.06.2015 nasıl yapılır 21 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri Trileçe Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder