3 Haziran 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Barbunya Dolması Tarifi 2 Haziran



Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:

Barbunya Dolması Tarifi:

MALZEMELER
 6 parça kuzu gerdan
 300 g asma yaprağı
 3 su bardağı barbunya
 2 su bardağı kırık yarma
 4 adet kuru soğan
 1 tutam maydanoz
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1 tatlı kaşığı pulbiber
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 yarım bardak su
 Yapılışı:
Haşlanan barbunyalar bir kaba alınır Yıkanan kırık yarma üzerine eklenir Doğranan kuru soğanlar ve maydanozlar ilave edilir Salçaları bırakılır Tuzu, pulbiberi ve karabiberi atılır Sıvı yağ gezdirilir Az su katılıp özleşene kadar harmanlanır Hazırlanan harç Yıkanıp tuzu alınan asma yapraklarına gelişi güzel sarılır ve dibine gerdan etlerinin konduğu tencereye yerleştirilir Suyu verilir, sıvıyağ gezdirilir ve üzerine ağırlık konur Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır Suyunu çekince ocaktan alınır ve ters çevrilerek sunuma alınır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder