3 Haziran 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Pirinç Salatası Tarifi 1 Haziran



Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:

Pirinç Salatası Tarifi:

MALZEMELER
 2 su bardağı pirinç
 1,5 su bardağı bezelye
 yarım demet maydanoz
 yarım demet dereotu
 yarım demet taze soğan
 yarım demet taze nane
 2 yemek kaşığı tereyağ
 56 adet salatalık turşusu
 1 adet limon
 1 tatlı kaşığı tuz

 Yapılışı:
 Tencereye tereyağ konur Eriyince üzerine sıcak suda bekletilip süzülen pirinç bırakılır Tuzu atılır ve kavrulur Kavrulunca su eklenir ve pişiriip soğumaya bırakılır
 Maydanoz, dereotu, turşu, taze nane ve soğan küçük küçük doğranıp geniş bir kaba alınır Haşlanan bezelye ve soğuyan pilav ile harmanlanır Limon sıkılır Tuzu atılır ve sunuma alınır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder