3 Haziran 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı KABAK MEFTUNESİ Tarifi 3 Haziran



Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:

KABAK MEFTUNESİ Tarifi:

MALZEMELER:
 600 g kuzu kuşbaşı et
 2 kilo beyaz kabak
 1 su bardağı sumak
 3 diş sarımsak
 1 su bardağı sıvı yağ
 4 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 tatlı kaşığı tuz
 Yapılışı:
Kuşbaşı etler haşlanmak üzere tuz atılan, bol su konan tencereye alınır
Kabağın kabukları alınır Çekirdekleri çıkarılıp kuşbaşı doğranır
Tencereye sıvı yağ gezdirilir Haşlanıp suyundan alınan etler konur ve çevrilir Rengi dönünce biber ve domates salçaları bırakılır Hazırlanan kabaklar ve ezilen sarımsaklar ilave edilir Sumak suyu katılır Üzerine çıkacak kadar haşlanan etin suyundan konur Pul biberi ve tuzu atılıp kısık ateşte pişirilmeye bırakılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder