3 Haziran 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Acem Pilavı Tarifi 2 Haziran



Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:

Acem Pilavı Tarifi:

MALZEMELER
 1 bütün tavuk
 4 su bardağı pirinç
 1 su bardağı tuzsus badem
 1 paket kuş üzümü
 2 yemek kaşığı tereyağ
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı tane karabiber
 1 bardak sıcak su

 Yapılışı:
 Tencereye tereyağ bırakılır Eriyince yıkanıp süzülen pirinci eklenir Kavrulunca kabuğu alınan tuzsuz bademler ve kuş üzümleri ilave edilir 1 bardak suyu konur ve pilavı pişirilir Suyun az olmasının sebebi kendi buharında pişecek olmasıdır
 Bütün tavuk ortasından yarılır ve tuzlanır Yarık kısmı üstte olacak şekilde büyük bir tencereye alınır Az pişirilen pilavı üzerine bırakılır Aliminyum folyo ile tencerenin ağzı kapatılıp pişmek üzere kısık ateşteki ocağa alınır Pişme süresi ortalama 1 saattir Pişince ters çevrilerek sunuma alınır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder