3 Haziran 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı DİYARBAKIR KEBABI Tarifi 3 Haziran



Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:

DİYARBAKIR KEBABI Tarifi:

MALZEMELER
 2 kilo kaburga kısmından kuzu yağlı kıyma
 3 yemek kaşığı pulbiber
 2 yemek kaşığı tuz
 4 patlıcan

EZMESİ İÇİN 
 2 salatalık
 yarım kilo domates
 5 yeşil biber
1 yemek kaşığı pul biber
 Yarım çorba kaşığı biber salçası
 yarım demet maydanoz
 2 yemek kaşığı nar ekşisi
 1 yemek kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı zeytinyağı


SOĞAN SALATASI İÇİN 
 2 taze soğan
 2 yemek kaşığı pul biber
 1 yemek kaşuığı tuz

 Yapılışı:
 Kaburga kısmından hazırlanan kıyma geniş bir kaba alınır Tuz ve bol miktarda pul biberle özleşene kadar yoğurulup terbiyesi yapılır Bu şekilde dolapta 23 saat bekletilmesi gerekir
Mangallık şişlerin yarısıne dilimlenen patlıcanlar ve köfte şekli verilen et sırasıyla dizilir
Kalan şişlerin etrafı da sadece etle sarılıp mangalda pişirilir
 Salatalık domates, maydanoz ve biber çok küçük doğranır Biber salçası bırakılır Zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir Tuzu, pul biberi atılıp ezme salatası hazırlanır
 Soğanlar piyazlık doğranır Pul biber ve tuz ile harmanlanıp soğan salatası hazırlanır
 Lavaş ve hazırlanan salatalarla sunuma alınır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder