3 Haziran 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı ALİ PAŞA PİLAVI Tarifi 3 Haziran



Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:

ALİ PAŞA PİLAVI Tarifi:

MALZEMELER
 3 su bardağı pirinç
 1,5 su bardağı tuzsuz badem
 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 yarım çay bardağı sıvı yağ
 3 su bardağı et suyu
 3 bardak su
KÖFTELERİ İÇİN 
 400 g orta yağlı dana kıyma
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı pulbiber
 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Haşlanıp kabuğu alınan tuzsuz bademler ve dolmalık fıstık, sıvı yağ gezdirilen tencereye alınıp kavrulur Üzerine yıkanan pirinç bırakılır Et suyu ve suyu eklenip pişirilmeye bırakılır
Dana kıyma karabiber, pul biber ve tuzla özleşene kadar yoğurulur Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır Una bulanıp yağda kızartılır
Pişip demlenen pilav sunum tabağına alınır ve kızartılan köfteler üzerine konup servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder