8 Haziran 2015 Pazartesi

8 Haziran 2015 Nurselin Mutfağı Taş Kadayıf Tarifi izle iskenderun



8 Haziran 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan İskenderun yöresinden Taş Kadayıf tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Taş Kadayıf Tarifi izle

Malzemeleri:
Hamuru için:
 2 su bardağı un
 1 su bardağı irmik
 1 paket kabartmatozu
 çeyrek paket yaş maua
 3 bardak su

İç Harcı için:
 1 su bardağı ceviz
 1 su bardağı kabuksuz antep fıstığı
 2 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için:
 sıvıyağ

Şerbeti için:
 2 su bardağı şeker
 2 bardak su
 yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
2 bardak şekere 2 bardak su eklenir. Yarım limonun suyu sıkılıp şerbeti pişirilir ve soğumaya bırakılır. 3 bardak su ve 2 bardak un derin bir kaba alınır. 1 bardak irmik eklenir. Kabartmatozu ve birazcık yaşmaya konup çırpılır. Biz bunu çorbacıda yaptık fakat aynı kıvamı mikserlede tutturabilirsiniz. Kırep hamuru olacaktır. Küçük bir kepçeyle hamurdan alınıp kırep tavasına bırakılır. Çay tabağı büyüklüğünde olacaktır. Kısık ateşte sadece tavada olan yüzeyi pişirilir. Soğumadan içine çekilen ceviz, fındık ve tarçınla hazırlanan harç konup kenarlarından bastırılarak kapatılır. Bol yağda kızartılır ve sıcakken soğuyan şerbete batırılır. Şerbetini çekince sunuma alınır. Toz fıstık serpilir ve kaymakla servis edilir.


8 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 8 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Taş Kadayıf nasıl yapılır, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Taş Kadayıf tarifi, Taş Kadayıf malzemeleri, Taş Kadayıf nasıl yapılır, nurselin mutfağı Taş Kadayıf, Taş Kadayıf nasıl pişirilir,Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 8.06.2015 Taş Kadayıf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder