8 Haziran 2015 Pazartesi

8 Haziran 2015 Nurselin Mutfağı Yoğurtlu İçli Köfte Tarifi izle iskenderun



8 Haziran 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan İskenderun yöresinden Yoğurtlu İçli Köfte tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Yoğurtlu İçli Köfte Tarifi izle

Malzemeleri:
 2 kilo yoğurt.
 2 yemek kaşığı nişasta.
 3 bardak su.

Dış Harcı için:
 300 g 2 kere çekilmiş yağsız dana kıyma.
 5 su bardağı ince bulgur.
 1 tutam kuru reyhan.
 1 yemek kaşığı biber salçası.
 2 çay kaşığı tuz.
 su.

İç Harcı için:
 500 g dana kıyma.
 4 adet kırmızı soğan.
 yarım demet maydanoz.
 1 çay bardağı sıvıyağ.
 1 yemek kaşığı biber salçası.
 1 çay kaşığı karabiber.
 1 çay kaşığı kimyon.
 1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı:
Dana kıyma tavaya alınıp kavrulur. Rengi dönünce rondodan çekilen soğanlar eklenir. Sıvıyağ gezdirilir. Salçası bırakılır. Karabiberi, kimyonu ve tuzu atılır. Ocaktan alınır ve doğranan maydanozla harmanlanıp soğumaya bırakılır.
İnce bulgur geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve ılık su ile ıslatılıp 510 dakika bekletilir. Yağsız sinirsiz olan ve dövülen kıyması konur. Salça bırakılır. Reyhan ufalanır ve su ile özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, elde açılır ve iç harç konularak kapatılır.
Yoğurt tencereye alınır. Suda inceltilen nişasta eklenir ve çırpılarak ayranı pişirilir. Nişastanın işlevi yoğurdun kesilmemesidir. Kaynayınca köfteler içine atılır ve pişirilir. Köfteler yüzeye çıkınca suyu ile beraber ocaktan alınır ve sunuma hazırdır.


8 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 8 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Yoğurtlu İçli Köfte nasıl yapılır, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Yoğurtlu İçli Köfte tarifi, Yoğurtlu İçli Köfte malzemeleri, Yoğurtlu İçli Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yoğurtlu İçli Köfte, Yoğurtlu İçli Köfte nasıl pişirilir,Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 8.06.2015 Yoğurtlu İçli Köfte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder