14 Haziran 2015 Pazar

Nurselin Mutfağı YUMURTALI BÖREK Tarifi izle 12 Haziran



12 Haziran 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan YUMURTALI BÖREK tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

YUMURTALI BÖREK Tarifi izle

Malzemeleri:
HAMURU İÇİN. 
 5 su bardağı un.
 1 tatlı kaşığı tuz.
 su.
İÇ HARCI İÇİN. 
 5 adet yumurta.
 yarım su bardağı sıvıyağ.
 1,5 su bardağı süt.
 1 tatlı kaşığı tuz.
 Hazırlanışı:
 Un su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 510 dakika dinlendirilir.
 Yumurta, süt, sıvıyağ bir kaba alınır. tuz atılır ve çırpılarak iç harcı hazırlanır.
 Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır. Büyükçe açılır. 3 parmak kalınlığında şeritler kesilip üstüste konur ve dikdörtgen parçalar kesilir. Kenarlarına parmakla yapışması için su gezdirilir. 2 ye katlanıp kenarları bastırılır. Ağız kısmı açık kalıp kare bohçalar şeklinde olacaktır. Küçük bir kepçe veya kaşık ile iç harç bohça şeklindeki hamurlara doldurulup, ağzı kapatılınca hemen kaynayan suya atılır.
Su yüzüne çıkınca olmuş demektir ve kevgir ile sudan alınıp sunum tabağına konur. Üzerine eritilen tereyağ gezdirip servise alabilirsiniz.

 12 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 12 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı Nevşehir hangi kanalda, 12 Haziran 2015 nurselin mutfağı YUMURTALI BÖREK nasıl yapılır, 12 Haziran 2015 nurselin mutfağı YUMURTALI BÖREK tarifi, YUMURTALI BÖREK malzemeleri, YUMURTALI BÖREK nasıl yapılır, nurselin mutfağı YUMURTALI BÖREK, YUMURTALI BÖREK nasıl pişirilir,Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı Nevşehir 12.06.2015 YUMURTALI BÖREK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder