8 Haziran 2015 Pazartesi

8 Haziran 2015 Nurselin Mutfağı Zahterli Poğaca Tarifi izle İskenderun



8 Haziran 2015 de Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan İskenderun yöresinden Zahterli Poğaca tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Zahterli Poğaca Tarifi izle

Malzemeleri:
Hamuru için: 
 1 kilo un
 yarım paket yaş maya
 1 fincan şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 su bardağı ılık süt
 1 su bardağı sıvıyağ
 ılık su

Üzeri için:
 zahter
 susam

Hazırlanışı:
Ilık süt ve sıvıyağ yaş maya ile birlikte geniş bir kaba alınır. Şekeri ve tuzu atılır. Ortalama 1 kilo unla ele yapışacak kadar yumuşak olan hamuru yoğurulur. Biraz mayalandırılır. Fındık yada ayçiçek yağına batırılan elle Ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Üzeri yağlanan yüzeyde elle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Rolu şeklinde katlanır. Kendi etrafında dolanıp ortası delik olacak şekilde iki ucundan birleştirilir. On yüzü zahter ve susam karışımına bulandırılıp üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alınır. 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.


8 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 8 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Zahterli Poğaca nasıl yapılır, 8 Haziran 2015 nurselin mutfağı Zahterli Poğaca tarifi, Zahterli Poğaca malzemeleri, Zahterli Poğaca nasıl yapılır, nurselin mutfağı Zahterli Poğaca, Zahterli Poğaca nasıl pişirilir, Nurselin mutfağı pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı 8.06.2015 Zahterli Poğaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder