24 Temmuz 2013 Çarşamba

YÜZYILIN ÇORBASI





Malzemeler
3 bardak Tavuk suyu
1 adet tavuk göğüs eti (haşlanmış)
yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
yarım su bardağı Arpa Şehriye
1 demet maydanoz (ince ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak ılık su
yarım su bardağı yoğurt
1 adet limon
yarım su bardağı sıvı yağ



1 adet tavuk göğüs etini 3 bardak suda iyice haşladıktan sonra, suyu süzerek ayrı bir kaba alalım. Geniş bir tencerede sıvıyağ ile domates salçamızı kavuralım ve içine tavuk suyunu ekleyip orta ateşte 10 dk kadar kaynatalım. Bir yandan tavuk etlerimizi küçük küçük
DİDELİM, kaynayan suyumuzun içine önceden haşlanmış nohutları atalım, Ardından küçük bir tavada şehriyelerimizi iyice pembeleşene kadar kavuralım ve kaynayan suyumuza ilave edelim. Son olarak Didilmiş tavuk etlerimizi ekledikten sonra tencereyi kapatıp, çok kısık ateşte bırakalım. Diğer taraftan yoğurt 1 adet limon, karabiber ve tuz ve 1 kaşık unu bir kapta güzelce çırpalım, karışımın kesinlikle pürüzsüz olması gerekir. Hazırladığımız karışıma 2 bardak ılık suyu ekleyip çırpmaya devam edelim ocakta kaynamakta olan çorbamızın içine yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Bunuda ekledikten sonra yaklaış 20 dk daha çorbamızı kaynatalım ve kapattıktan sonra içine ince kıyılmış maydanozlarımızı ekleyip 5 dk. dinlenmeye bırakalım. Sıcak olarak servis yapalım Afiyet olsun.. *** ( Önemli bir not kesinlike malzemelerin hepsini birden eklemeyin tek tek ve sırasına göre koyulması gerekir. Biraz zahmetli ama lezzetine değer doğrusu )
NOT:dr oetkerin sayfasında    aylingunaydin
aylingunaydin  adlı bir arkadaşımız paylaşmıştı çok metetmişdi bende denedim gerçekten güzel bir çorba teşekkürler tarifi depiştİrmeden yazdım püf noktaları  olduğu için 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder