MALZEMELER
2adet yumurta
2 diş sarımsak
1 küçük kase yoğurt
1kaşık tereyağ
1kaşık sıvıyağ
150 gram kıyma
1Küçük ekmek (ortadan kesilecek)
YAPILIŞI
Kıyma 2 kaşık sıvıyağda kavrulup baharatlarla tatlandırılır.Ekmekler ortadan 2 ye kesilir içleri çıkartılır fırında veya tost makinesinbe hafif kızartılır,kıyma ikiye ayrılıp kızaran ekmeklerin içlerine doldurulur üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Bol kaynayan az tuz attığımız suya yumurtalar yavaşça kırılarak pişmeye bırakılır. pişen yumurta delikli kepçeyle alınıp ekmeklerin üzerine yerleştirilir, üzerine eritilmiş tereyağa pulbiber eklenerek dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder