31 Temmuz 2013 Çarşamba

PATLICAN HAFİF BİR YAZ YEMEĞİ

MALZEMELER
250 Gram kıyma
5-6 adet patlıcan
2 kuru soğan
3 adet büyük domates
3-4 adet yeşilbiber
4-5 adet sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
tuz,pulbiber,nane
1 yemek kaşığı tereyağ
Arzuya göre sumak veya nar ekşisi veya limon
YAPILIŞI
 patlıcanlar  Alacalı soyulup (istediğiniz gibi kesebilirsiniz ) tuzlu suda bekletilir.15 dakika sonra teflon tavaya sıvı yağ ilave edilir patlıcanlar tavaya konup kapağı kapalı  kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ayrı bir tavada kıyma suyunu çekene kadar kavrulur  yemeklik doğradığımız  soğanlar ve 2 kaşık sıvıyağ veya 1 kaşık tereyağ ilave  edilip kavrulur,Diğer malzemeler yemeklik doğranıp baharatları ve nohutu ilave edilip yine kısık ateşte  kapağı kapalı  pişirilir.Patlıcanların üzerine harcımızı yerleştirip az su ilave edip pişmeye bırakıyoruz .isteğe göre sumak ,nar ekşisi veya limon sıkılabilir  Arzu edilirse 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir üzerine pulbiber ve bir tatlı kaşığı nane eklenir, yemeğimizin üzerine gezdirilir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder