22 Temmuz 2013 Pazartesi

COK PRATiK KEKi KAKAOLU ÜZERi PUDiNGLi CiLEKLi PASTA :) VE PRATiK BiR ÖNERi / iNSTAGRAMDA COK BEGENiLDi VEDE DENENDi :)



instagramda paylasmistim yapim asamasini. Fotograflar instagramdan. Bir cok instagram arkadasim tarafindan begenildi hatta denendi bile :) ve cok sevildi. Bir kezde blog arkadaslarim icin paylasmak istiyorum. Umarim sizde begenirsiniz :)




Malzemeler

  • 1 Cay Bardagi Süt
  • 1 Cay Bardagi Sivi Yag
  • 1 Cay Bardagi Seker
  • 1 Paket Kabartma Tozu 
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Tane Yumurta
  • 3 Kasik Kakao ( Eger Dr. Oetker Kakao olursa cok güzel oluyor)
  • Alabildigi kadar Un


Puding icin

  • 1 Paket Vanilyali Puding
  • Yarim Litre Süt
  • 2 Kasik Toz Seker


Üzeri icin

  • Cilek
  • Couverture Cikolata





Kekin Hazirlanisi

  • Sekeri, vanilyayi ve yumurtayi iyice cirpiyoruz
  • Sivi yagi ve sütünü ilave ediyoruz
  • Bir paket ve aldigi kadar unu ekleyip yine cirpiyoruz
  • En son olarak kakaosunu ilave ediyoruz ve hazirlanan karisimi kaliba aliyoruz
  • 180 derece firinda yaklasik yarim saat pisiriyoruz
  • Pisen keki sogumaya birakiyoruz, yalniz kalibindan cikarmiyoruz.





Puding hazirlanisi

  • Genelde hazir puding paketlerinin arkasinda hazirlanisi yaziyor. Pudingimizi tarifine göre hazirliyoruz ve soguyan kekin üzerine döküyoruz. Ve bu sekilde pudingi sogumaya birakiyoruz.


  • Aslinda ben bir hata yaptim burada kalbindan erken cikardim, cileklerini dizmeden. Siz cileklerini fotografta görüldügü gibi dizin kalibindan ayirmadan.


  • Cileklerin üzerine erittigimiz couvertur cikolatayida kasik yardimiyla sekil verir gibi dagitin ve buzdolabina sogumaya birakin. 
  • Eger cikolata sevmiyorsaniz antep fistigi serpistirebilirsiniz :)




instagramdada yazdim; hizla tüketildi :)  Iftardan sonra bilirsiniz insanin üzerine cok kötü bir yorgunluk cöküyor o yüzden pastama özen gösteremedim aslinda direk kalibiyla masaya getirdim :) ve sacma sapan kestim :) ama yinede cok begenildi. insaallah ileriki günlerde pastalarimin daha güzel fotograflarla tariflerini sizlere verecegim. Bu cooookkk pratik pastayi sizde denemek isterseniz simdiden afiyet olsun :)


Simdi pratik önerime geciyorum :) eminim biliyorsunuzdur ama yinede hatirlatmis olayim :)



Ben genelde yemeklerimde ve pastalarimda yagli kagit kullanirim daha pratik oluyor her acidan. Yagli kagidi kelepceli kaliba yerlestirirken, kelebcesini takmadan önce tabanina yerlestirin ve daha sonra kelepcesini takin ve kenarlarina tereyagi sürün ve un ekeleyinki pastanizi cikarirken hic zorlanmayin.


Umarim begenmissinizdir.




Sevgiler :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder