27 Temmuz 2013 Cumartesi

MİNİK TARTLAR



MALZEMELER
120 gram tereyağ( yağ çok soğuk olacak)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 yumurta
YAPILIŞI
Tereyağını küçük küçük kesiyoruz , pudra şekeri ile iyice yoğuruyoruz,un , yumurta ve tuzu ekleyerek bir hamur yoğurup üzerini streçle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Dinlenen hamurumuzu çok az unladığımız masamızda merdaneyle tart kalıbının büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serdiğimiz tart kalıbımıza yerleştiriyoruz hamurumuz kabarmasın diye çatalla deliyoruz, 160 derecede ısıtılmış fırında üzerini yağlı kağıtla kapatıp 10 dakika pişiriyoruz,
üzerindeki kağıdı alıp tekrar 10 dakika pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz .
KREMASI
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nışasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
100 gram labne peyniri
YAPILIŞI
Soğuk sütün içine un , nışasta ,yumurta ve şekeri ilave ederek devamlı karıştırarak pişirin pişen krema ılındıktan sonra labne peyniri ve vanilyayı katıp mikserle 5 dakika çırpıp, soğuyan tart hamurunun üzerine döküp, hazırladığımız meyvelerle süsleyerek meyvelerin üzerine jöle veya bal dökerek meyvelerin kararmasını önlemiş ve parlak bir görüntü vermiş oluruz, dolapta 1 saat kadar dinlendirerek servis yapabiliriz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder