Malzemeler:
- 2 büyük domates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşilbiber
- 2 adet yumurta
- 2 kaşık sıvı yağ
- Pul biber
- 2 dilim ekmek
- 2 kaşık sıvı yağ (ekmekleri kızartmak için)
Hazırlanışı:
- 2 kaşık sıvı yağı tavaya koyup küçük doğradığımız sarımsak ve biberler ilave edilir.
- Biberler kızarınca kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Yumurtaları kırıp karıştırıyoruz tuz ve pul biber ilave edip ateşten alıyoruz.
- 2 kaşık sıvı yağı ayrı bir tavada ısıtıyoruz çok küçük doğradığımız ekmekleri hafif kızarıp kıtırlaşınca menemenin üzerine koyup servis ediyoruz çok lezzetli değişik bir menemen .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder