19 Temmuz 2013 Cuma

Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım

 
 
Ramazan demek, tatlı demek benim için.Hemen aklım tatlıya gider.Ee yapmasını da ,yemesini de sevince insan haliyle yapıyor işte.Bu ara cam kavanozlarda ve kaplarda bişeyler yapmaya bayılıyorum.İki tarif de hepimizin bildiği tarifler .Üstteki bildiğimiz tavuk göğüsü(herkesin yaptığı bir tarifi vardır).Sadece sunumu farklı ,araya Eti "Burçak" sepiştirdim ,biraz da çilek ,alın size şık bir sunum.
İkinci tarif de herkesin bildiği tiramisu.Onu da pastayı yaptığımız gibi yaptım, tek fark kavanozda sunmuş olmam .Benden söylemesi servisi de kolay oldu ,sunumu da  :)))
 
TAVUK GÖĞÜSÜ TARİFİ :
Malzemeler:1 kg.süt,3 fincan un,3 fincan şeker,50 gr. margarin,1 paket vanilya( isterseniz damla sakızı da koyabilirsiniz).Ben hepsini birlikte karıştırıp  pişiriyorum.Pişince de mikserle güzelce karıştırıyorum.Daha sonra sırasıyla bisküvi,tavik göğüsü ve meyve olarak sıralıyorum.Dolapta iyice soğumalı işte bu kadar hızlı bir tarif.(Bir püf nokta:-muhallebiniz çok koyu olursa ,çırpma esnasında biraz sütle inceltebilirsiniz)
TİRAMİSU TARİFİ:
Malzemeler:1 adet hazır kakaolu pasta tabanı( bardak yardımıyla yuvarlak kesilir),1 litre süt ,1 su bardağı un,1 su bardağı şeker,1 yumurta sarısı,1 paket vanilya,pişince 1 paket labne peyniri mikserle çırpılır.Kekler sıcak granül kahveyle her zamanki gibi ıslatılır ,sırasıyla,kek ,krema,kek ,krema şeklinde dizilir.En üstte bol kakao serpilir ,en az 2-3 saat dolapta bekletilir ,sonra da afiyetler yenir.
 
AFİYET OLSUN !!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder