3 Mayıs 2013 Cuma

Yandex Disk Dosya Yükle-Paylaş

Yandex Disk
Yandex Disk'i anlatmaya çalışacağım bugün, amacım reklam yapmak felan değil, yanlış anlaşılmasın, amacım, ihtiyaç durumunda paylaşımda bulunacak arkadaşlar için bir öneri sunma.

Bildiğiniz gibi internet üzerinde birçok dosya indirme sistemi mevcut (Hotfile,Torrent,Uploaded,Turbobit vs. tarzı çalışan sistemler) ve bu sistemlerden faydalanarak arkadaşlarınızla istediğiniz dosyayı paylaşmak artık zorlaştı reklam yapmak uğruna bir sürü reklamı görerek dosyayı indiriyoruz ancak öyle bir durum oluyor ki bu sitelere yükleme işlemi bile zahmetli ve zaman kaybı olabiliyor.

Ee konu gereği burada iş başa düştü diyen büyük şirketler kullanıcıları yormayacak bir sistemle Web Diski adında bir program ile sunucuda dosya saklama işlemi için atılımda bulundu.Tabi ki bu sınırlı bir saklama alanı Örneğin Dropbox için bu alan genellikle 2GB oluyor. Ancak Yandex şu sıralar bunun kapasitesini 10GB a yükseltmiş siteyi arkadaşlarına önermeleri ve verilen programı bilgisayarlarına kurmaları kullanıcılar için bu 10GB alanı kullanma hakkı kazandırıyor.

Peki bu web diski nasıl değerlendirmeli?

Tavsiyem web disklerini en çok ihtiyaç duyduğunuz dosyalarla değerlendirmek ayrıca Android için getirilen yenilikte de bu soruya yanıt için midir artık :) telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları internetli bir ortamda programa rahatça zahmetsiz bir şekilde yükleyip bilgisayarınızdan görebiliyorsunuz.

Bazı şeyleri belirtmeliyim.Öncelikle yandex siz bu yazıyı okuduğunuzda disk alanı için verilen alanda değişiklik yapmış olabilir.

Yandex Disk için Tıklayın

Program sürekli denetim altındadır muhtemelen yani telif hakkı içeren içerikleri yüklemeniz sizin aleyhinize işlem yapılmasını gerektirebilir.

Daha fazla disk alanı için satın al kısımları mevcuttur ancak siz free kullanıcı olarak size verilen kısmı (değişiklik yapılmadığı sürece) istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder