20 Mayıs 2013 Pazartesi

SEBZELİ TEPSİ KÖFTESİ

,
500 gram kıyma
1 kuru soğan
5-6 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet havuç
yarım demet maydanoz
4 ADET DOMATES
5-6 adet biber
Tuz, karabiber,kimyon kekik, pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
bir yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur incecik dilimlenir , tuzlu suda 15 dakika bekler yıkanıp kurulanır.kabak havuç  soyulur kabaklar ince doğranır, havuçlar jülyen kesilir,sıvı yağ ve tuz ile  bütün sebzeler yağlanıp harmanlanır.
Soğan ve sarımsaklar rondada ezilir   kıyma ya katılır,maydanoz ve baharatları katılıp iyice yoğurulur,yağlanan tepsiye  köfte kenarlarda boşluk bırakılarak   yerleştirilir,kenarlara patlıcan kabak jülyen kestiğimiz havuçlar yerleştirilir, üzerine  dilimlediğimiz domatesler, biberler yerleştirilir 2 su bardağı sıcak suya 1 kaşık salça konulup eritilir köftelerin üzerlerine dökülür tepsinin üzeri yağlı kağıt ile örtülür,200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.Sebzeler pişince üzerindeki kağıt alınır hafif kızarınca fırından alınır.
NOT:sık yaptığım pratik ve lezzetli bir yemek patates ile  çok güzel oluyor evde olmadığı için bu sebzelerle yaptım, böylede çok güzeldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder