,
500 gram kıyma1 kuru soğan
5-6 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet havuç
yarım demet maydanoz
4 ADET DOMATES
5-6 adet biber
Tuz, karabiber,kimyon kekik, pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
bir yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur incecik dilimlenir , tuzlu suda 15 dakika bekler yıkanıp kurulanır.kabak havuç soyulur kabaklar ince doğranır, havuçlar jülyen kesilir,sıvı yağ ve tuz ile bütün sebzeler yağlanıp harmanlanır.
Soğan ve sarımsaklar rondada ezilir kıyma ya katılır,maydanoz ve baharatları katılıp iyice yoğurulur,yağlanan tepsiye köfte kenarlarda boşluk bırakılarak yerleştirilir,kenarlara patlıcan kabak jülyen kestiğimiz havuçlar yerleştirilir, üzerine dilimlediğimiz domatesler, biberler yerleştirilir 2 su bardağı sıcak suya 1 kaşık salça konulup eritilir köftelerin üzerlerine dökülür tepsinin üzeri yağlı kağıt ile örtülür,200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.Sebzeler pişince üzerindeki kağıt alınır hafif kızarınca fırından alınır.
NOT:sık yaptığım pratik ve lezzetli bir yemek patates ile çok güzel oluyor evde olmadığı için bu sebzelerle yaptım, böylede çok güzeldi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder