MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta (akları hamurun içine sarısı poaçaların üzerine )
Aldığı kadar un
MARGARİN HAMUR MAYALANDIKTAN SONRA POAÇALARIN İÇİNE SÜRMEK İÇİN
YAPILIŞI
Geniş bir yoğurma kabına un elenir. Süt ılıtılır unun ortası açılıp margarin hariç diğer malzemelerle birlikte ilave edilip iyice yoğurulur,üzeri örtülüp mayalanması beklenir . Mayalanan hamur hafifçe bastırılıp hamurun gazı alınır hamurdan yumurta büyüklüğünde kopartılıp çay tabağı kadar açıp uçlara gelmeyecek şekilde birer santim aralıklarla kesip oda ısısındaki margarin veya tereyağıyla yağlayıp hamurun ucuna hazırladığımız iç konulup sarılır hafif yuvarlatılıp ay şekli verilir , tekrar mayalandırılır, üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişer.
Bir çok arkadaşımız yaptı görünüşüyle lezzetiyle çok güzel bir poaça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder