1 Mayıs 2013 Çarşamba

Microsoft office 2013

microsoft office 2013Microsoft yeni işletim sistemiyle birlikte varolan bütün kurumlarını bu işletim sisteminde çalışacak şekilde güncelledi öncelikle skype ı alarak hotmail i kapattı Hotmail'in mail sitesini yeniledi microsoft.com un sitesini Windows 8 de kullanılan temaşeklinde düzenledi.

E bukadar yenilik içinde office de üzerine düşen payı aldı.Hızlanan teknolojide son tirend dokunmatik ekranlar ve buna uygun programlar bunun niçin de bilgisayarınızda kullandığınız bütün yazılımlar dokunmatik için uygun olmalı aslında bu değişikliğin temel sebeplerinden biri bu.

Neyse bildiğiniz gibi windows 8 çıkalı epey oldu kullanıcılar içinde beğenen de var beğenmeyende çok kısa bir süre sonrada Office 2013 çıktı. Ancak bu konuyu yazdığım zamandan epey bi önce çıktı :)

Şimdi Office 2013 deki yeniliklere bakalım.

Öncelikle şunu söyleyelim Microsoft bu değişiklikleri dokunmatik ekrana uygun olması için yaptı ve doğal olarak program parmaklara hitap eden tarzda dizayn edilmiş.Giriş efektleri vs. full Windows 8 ile aynı içerik bakımından en göze çarpanlar bunlar


Excel de yapılan değişiklikler

Aşağıda yazılanlar Micrsoft.com dan alıntıdır.

Dosyaları bulutta kaydetme ve paylaşma

Dosyaları bulutta kaydetme ve paylaşma

Bulut, gökyüzündeki dosya deposu gibidir. Çevrimiçi olduğunuz her zaman ulaşabilirsiniz. Şimdi Officedosyalarınızı kendi SkyDrive'ınıza veya kuruluşunuzun sitesine kaydetmek kolay. Oradan Word belgelerinize, Excel elektronik tablolarınıza ve diğer Office dosyalarına erişebilir ve paylaşabilirsiniz. Hatta iş arkadaşlarınızla aynı dosya üzerinde aynı anda birlikte çalışabilirsiniz.
Dosyaları bulutta kaydetme ve paylaşma

Paylaşılan toplantılar


Çevrimiçi toplantılara katılın ve PowerPoint slaytlarını, Word belgelerini, Excel elektronik tablolarını ve OneNote notlarını paylaşın. Toplantı katılımcıları, yüklü Office programları olmasa da dosyaları görebilirler.
Lync'i kullanarak çevrimiçi toplantı

Başlamak için daha fazla seçenek

Boş dosyaya bakmak yerine, artık son kullanılan dosya veya sık kullanılan şablon arasında seçim yapabilirsiniz. OneNote'ta, web'den veya bilgisayarınızdan oturum açın ve not defterlerinizi açın.
Word başlangıç ekranı

Gelişmiş Farklı Kaydet ve Aç

İletişim kutusunda daha fazla tarama ve kaydırma yok. En sık kullandığınız klasörler burada hemen başlangıçta. Her zaman ulaşılabilir olması için bir konumu sabitleyebilirsiniz.
Word 2013'te Farklı Kaydet deneyimi

Kolay dosya paylaşımı

Şimdi Office programlarınızda, dosyalarınızı başkalarıyla paylaşmak için tüm seçeneklerinizi bir araya getiren bir yer var, Dosya ve Paylaş.
Word 2013'te Paylaş deneyimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder