30 Aralık 2011 Cuma

ŞEKER HAMURU ÇALIŞMALARIM









MALZEMELER
4 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 Çay bardağı  su
1 fiske tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
KREMASI
200 gram çikolata 
200 gram krema
2 paket krem şanti
1 su bardağı süü
İÇİ
1 adet kivi
1 adet muz
KEKİ ISLATMAK İÇİN  SÜT VEYA SULANDIRILMIŞ REÇEL
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurta, şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 çay bardağı  ılık su konup çırpmaya devam edilir,un, vanilya ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilir tahta kaşıkla karıştırarak yağladığımız  kalıba  dökülerek ısıtılmış fırında 175 derecede 30 -35 dakika kadar pişirilir. 
Soğuyan kekimiz ortadan ikiye kesilir,  kayısı reçeli sulandırılıp  kek  ıslatılır,2 PAKET  kremşanti bir su bardağı soğuk süt ile hazırlanır ,
Kreme kaynatılmadan ısıtılır çikolatalar küçük parçalara bölünüp kremaya ilave edilir blendrla iyice karıştırılır ,soğuyup koyulaşan kremaya hazırladığımız krem şantiden 2 kaşık krem şanti ilave edilerek iyice karıştırılır, yarısından fazlası kekin üzerine dökülür,muz ve kivi dilimlenerek kremamızın üzerine yerleştirilir.  Diğer katıda reçel suyu ile ıslatılıp  pastanın  üzerine kapatılır ,Kalan krema pastanın üzerine dökülüp dolapta hafif dondurulur, .kreması katılaşan kekimizin üzerine krem şanti sürülerek şekillendirilir.
veya şeker hamuru ile kaplanıp süslenir 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder