MALZEMELER 4 adet yumurta 3 kahve fincanı şeker 4 kahve fincanı un 1 Çay bardağı su 1 fiske tuz 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
KREMASI 200 gram çikolata 200 gram krema 2 paket krem şanti 1 su bardağı süü İÇİ 1 adet kivi 1 adet muz KEKİ ISLATMAK İÇİN SÜT VEYA SULANDIRILMIŞ REÇEL YAPILIŞI: Oda ısısındaki yumurta, şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 çay bardağı ılık su konup çırpmaya devam edilir,un, vanilya ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilir tahta kaşıkla karıştırarak yağladığımız kalıba dökülerek ısıtılmış fırında 175 derecede 30 -35 dakika kadar pişirilir. Soğuyan kekimiz ortadan ikiye kesilir, kayısı reçeli sulandırılıp kek ıslatılır,2 PAKET kremşanti bir su bardağı soğuk süt ile hazırlanır , Kreme kaynatılmadan ısıtılır çikolatalar küçük parçalara bölünüp kremaya ilave edilir blendrla iyice karıştırılır ,soğuyup koyulaşan kremaya hazırladığımız krem şantiden 2 kaşık krem şanti ilave edilerek iyice karıştırılır, yarısından fazlası kekin üzerine dökülür,muz ve kivi dilimlenerek kremamızın üzerine yerleştirilir. Diğer katıda reçel suyu ile ıslatılıp pastanın üzerine kapatılır ,Kalan krema pastanın üzerine dökülüp dolapta hafif dondurulur, .kreması katılaşan kekimizin üzerine krem şanti sürülerek şekillendirilir. veya şeker hamuru ile kaplanıp süslenir |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder