15 Aralık 2011 Perşembe

KARALAHANA DİBLESİ

 
KARALAHANA  DİBLESİ LAHANAYI SEVENLERE TAVSİYEM ÇAYIN YANINDA HARİKA BİR LEZZET



MALZEMELER

1 kilo kara lahana
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, pulbiber

YAPILIŞI
Lahanalar ayıklanıp yıkanır,  çok ince kıyılır (3mm kadar)  bol kaynayan
suda biraz  haşlanır, soğanlar yemeklik doğranıp ilave edilir. 10 dakika daha
haşlanır 1 su bardağı bulgurda katılıp bulgurlar pişene kadar hep birlikte haşlanıp,
suyu süzülür. Tereyağ eritilip içine kırmızı pulbiber  katılır. Suyu süzülen
lahanaların üzerine eritilen tereyağ dökülüp, biraz demlendirilip servis yapılır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder