KARALAHANA DİBLESİ LAHANAYI SEVENLERE TAVSİYEM ÇAYIN YANINDA HARİKA BİR LEZZET
MALZEMELER
1 kilo kara lahana
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, pulbiber
YAPILIŞI
Lahanalar ayıklanıp yıkanır, çok ince kıyılır (3mm kadar) bol kaynayan
suda biraz haşlanır, soğanlar yemeklik doğranıp ilave edilir. 10 dakika daha
haşlanır 1 su bardağı bulgurda katılıp bulgurlar pişene kadar hep birlikte haşlanıp,
suyu süzülür. Tereyağ eritilip içine kırmızı pulbiber katılır. Suyu süzülen
lahanaların üzerine eritilen tereyağ dökülüp, biraz demlendirilip servis yapılır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder