25 Aralık 2011 Pazar
HALUJ ÇERKEZ MANTISI
MALZEMELER
1kilo patates
3 adet soğan tuz,karabiber, pulbiber
HAMURU İÇİN
5 su bardağı un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
1/2 PAKET TEREYAĞ
YAPILIŞI
Patatesler haşlanıp ezilir, soğanlar yemeklik doğranır pembeleşene kadar kavrulur haşlayıp ezdiğimiz patatesler katılıp hepbirlikte kavrulur tuz, karabiber, pulbiber ilave edilerek ateşten alınıp soğutulur.
Un, tuz, yumurta ve aldığı kadar su ile mantı hamuru gibi katı bir hamur yoğurulup 15-20 dakika dinlendirilir,Hamur 4 parçaya bölünür mantı kalınlığında açılır, su bardağıyla yuvarlaklar kesilir iç malzemesi konulup kapatılır, kaynayan tuzlu suda haşlanıp üzerine erittiğimiz tereyağ dökülerek sıcak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder