MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet muz
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5-6 adet kuru kayısı
2 yemek kaşıpı süt reçeli
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika kaadar çırpılıp sıvıyağ ve süt eklenerek bir iki dakika kadar daha çırpılır, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya katılıp kaşıkla karıştırılır,
muzlar 2 kaşık limon suyu ile püre haline getirilir, kayısılar küçük doğranıp kek hamuruna katılır, kağıt kalıplara dökülerek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir . Pişen kekler soğuyunca üzerlerinden kapak kesilip süt reçeli veya herhangi bir marmelat veya sos sürülüp kesilen kapak kapatılıp şeker hamuru ile süslenir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder