6 Haziran 2015 Cumartesi

Nurselin Mutfağı Kıymalı Köy Yufkası Böreği Tarifi izle 4 Haziran



4 Haziranda Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yapılan Kıymalı Köy Yufkası Böreği tarifi izle tvden hemen sonra Sitemizde paylaşıyoruz Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor Nurselin Mutfağında yöresel tariflere yer verilmesi programa ilgiyi artırıyor Türkiyenin bir çok yöresinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz

Kıymalı Köy Yufkası Böreği Tarifi izle

Malzemeler:
HAMURU İÇİN. 
 1 tatlı kaşığı tuz.
 1 bardak su.
 aldığı kadar un.
İÇ HARCI İÇİN. 
 500 g dana kıyma.
 2 adet kuru soğan.
 1 tutam maydanoz.
 1 çay kaşığı tuz.
 1 çay kaşığı karabiber.
 Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir ve 30 dakika dinlendirilir. Yemek tabağından biraz büyük açılır ve saçta arkalı önlü kızartılır. Püf noktası saca konur konmaz çevrilmesidir.Sacınız yoksa fırında veya ocakta da bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Kıyma tavaya alınır ve kavrulur. Rengi dönünce doğranan soğanlar eklenir ve az sıvı yağda birlikte kavrulurlar. Tuzu, karabiberi atılır. Ocaktan alınıp doğranan maydanozla harmanlanır.
Büyük tavanın dibine yağ gezdirilir. Üzerine suya batırılan yuflalar konur. Yufkalar büyükse kırarak konulabilir. 4 kat yufka konunca hazırlanan kıymalı harç yayılır. Üzerine ıslatılan 4 kat yufka konup kapatılır. Ocağa alınır ve çevrilerek pişirilir. çevirdikten sonra tavaya yağ bırakmayı unutmayınız. 2 yüzü de pişince dilimlenerek sunuma alınır.

4 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 4 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kıymalı Köy Yufkası Böreği nasıl yapılır, 4 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kıymalı Köy Yufkası Böreği tarifi, Kıymalı Köy Yufkası Böreği malzemeleri, Kıymalı Köy Yufkası Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kıymalı Köy Yufkası Böreği, Kıymalı Köy Yufkası Böreği nasıl pişirilir, Nurselin mutfağı perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı  4.6.2015 Kıymalı Köy Yufkası Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder