6 Haziran 2015 Cumartesi

Nurselin Mutfağı Kadayıflı Şerbetli Kek Tarifi izle 5 Haziran



5 Haziran Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yapılan Kadayıflı Şerbetli Kek tarifi izle tvden hemen sonra Sitemizde paylaşıyoruz Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor Nurselin Mutfağında yöresel tariflere yer verilmesi programa ilgiyi artırıyor Türkiyenin bir çok yöresinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz

Kadayıflı Şerbetli Kek Tarifi izle

Malzemeler:
 150 g taze kadayıf.
 4 adet yumurta.
 1 su bardağı şeker.
 1 su bardağı sıvıyağ.
 3 adet limon rendesi.
 1 paket vanilya.
 1 çay kaşığı kabartma tozu.
 1 su bardağı un.
ŞERBETİ İÇİN.
 3 su bardağı şeker.
 3 bardak su
 1 tutam tarçın.
ÜZERİ İÇİN. 
 150 g taze kadayıf.
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 tutam tarçın.
 yarım su bardağı dövülmüş ceviz.
 Hazırlanışı:
3 bardak şeker ve su tencereye alınır. 1 tutam tarçın atılır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
Derin bir kaba kırılan yumurtalar alınır. Şekeri konur ve çırpılır. Köpürünce sıvı yağ eklenir. 3 tane limonun kabuğu rendelenir. Çırpılır ve ufalanan kadayıflar içine bırakılır. Karbonat, vanilya ve un eklenip özleşene kadar tekrar çırpılır. Üzerine yağ gezdirilen cam kaba alınır. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca ılıyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbeti kolay çekmesi için kürdanla delikler açabilirsiniz.
Tereyağında ufalanarak kavrulan kadayıflar çekilen cevizlerle buluşturulur ve şerbetini çeken kekin üzerine konularak sunuma hazır hala getirilir.

5 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı izle, 5 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kadayıflı Şerbetli Kek nasıl yapılır, 5 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kadayıflı Şerbetli Kek tarifi, Kadayıflı Şerbetli Kek malzemeleri, Kadayıflı Şerbetli Kek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kadayıflı Şerbetli Kek, Kadayıflı Şerbetli Kek nasıl pişirilir, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı  5.6.2015 Kadayıflı Şerbetli Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder