3 Haziran 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı Çorum Baklavası Tarifi 1 Haziran



Nurselin Mutfağı yemek tarifleri:

Çorum Baklavası Tarifi:

MALZEMELER
HAMURU İÇİN 
 1 çay bardağı süt
 1 çay bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvıyağ
 1 adet yumurta
 1 yemek kaşığı sirke
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 fiske tuz
 aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN 
 1 su bardağı ceviz

ŞERBETİ İÇİN 
 4 su bardağı şeker
 4 bardak su

 Yapılışı:
 4 bardak şekere 4 bardak su eklenip şerbeti pişirilir ve soğumaya bırakılır
 Süt, yoğurt, sıvı yağ ve sirke geniş bir kaba alınır Tuzu atılır Yumurta kırılır Kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur 6 beze elde edilir Biraz büyük açılır ve 3 tanesi üstüste konup büyütülür 2 parmak kalınlığında kareler kesilir 2 tarafından bastırılarak şeker paketi şekli verilir Üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine sıkıca dizilir Kalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanır Serin bir alanda, soğuyan şerbet ve çekilmiş ceviz eklenerek servise hazırlanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder