12 Haziran 2015 Cuma

Nurselin Mutfağı Adıyaman Köfte Tarifi 11 Haziran



Nurselin Mutfağı bu gün yapılan yemek tarifleri.

Adıyaman Köfte Tarifi 


Malzemeleri:
 800 g dana kuzu karışık kıyma.
 8 adet küç
 1 adet kuru soğan.
 1 tatlı kaşığı pul biber.
 1 tatlı kaşığı karabiber.
 1 tatlı kaşığı tuz.
SOSU İÇİN. 
 4 adet domates.
 1 adet sivri biber.
 4 diş sarımsak.
 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
 1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Küçük ve ince seçilen patlıcanlar közlenir. Sapları çıkarılmadan kabukları alınır. Dana kuzu karışık kıymanın içine rondoda çekilen kuru soğan eklenir. Pulbiberi, karabiberi ve tuzu atılır. Özleşene kadar yoğurulur. Tezgahın üzerine sitreç film serilir. Hazırlanan harç üzerine yayılır. Hazırlanan bir patlıcan konur ve sapı dışarda kalacak şekilde etrafı kıyma ile sarılır. Sitreç kıymayı patlıcana kolay sarmanızı sağlayacaktır. Her patlıcana aynı işlem uygulanıp fırın tepsisine alınır. Tepsiye dizilen köftelerin üzerine sıvıyağ sürülür. 230 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Sıvı yağ gezdirilen tavada biber kavrulur. Rondoda çekilen domatesler eklenir. Ezilen sarımsak eklenip sosu pişirilir. Fırından çıkan köftelerin üzerine gezdirilerek sunuma alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder