6 Haziran 2015 Cumartesi

Ardanın Mutfağı Kuru Meyveli Buğday Salatası Tarifi 6 Haziran





Bugün Ardanın Mutfağı nda Kuru Meyveli Buğday Salatası Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:

Kuru Meyveli Buğday Salatası Tarifi


Malzemeler:
2 su bardağı buğday
yarım bağ maydanoz
5-6 dal taze soğan
8-10 dal taze nane
yarım  bağ dereotu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı badem
7-8 adet kuru incir
7-8 adet kuru kayısı
7-8 adet kuru erik
Zeytinyağı
Tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı:
Bir tencere içerisine buğdayları koyduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyun. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın. Daha sonra tencereyi ocaktan alarak buğdayların şişmesi için bir gece bekletin.
Ertesi gün buğdayları 5-10 dakika kadar daha kaynatın ve suyunu süzün. Daha sonra salata için olan bütün malzemeleri ince ince doğrayıp buğday ile karıştırın. Son olarak tuz, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder