6 Haziran 2015 Cumartesi

Ardanın Mutfağı Ay Çöreği Tarifi 6 Haziran





Bugün Ardanın Mutfağı nda Ay Çöreği Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:

Ay Çöreği Tarifi


Malzemeler
Hamuru için:
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 ad yumurta akı
yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
4.5 su bardağı un
1 tutam tuz

İç harcı için:
5 dilim bayat kek
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı su

Kakaolu Kek
Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kakaolu Kek Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpın. Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Kıvam aldıktan sonra yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.

Ay Çöreği Hazırlanışı
Hamur için oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve şekeri iyice karıştırın.
Sıvı yağ, yumurta akı, suda açtığınız maya ve mahlebi ekleyip yeniden karıştırın.
Unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak içerisine tuzu ekleyip son bir tur daha yoğurun ve üzerini örtüp kenara bırakın.
İçi harç için: kek, şeker, kakao, tarçın, limon kabuğu, ceviz ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Suyu da ekleyin. Homojen bir harç elde edin.
Hamuru unlu zeminde büyük oval olacak şekilde açın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlayın.
Merdaneyle uzun ince şekilde açın. Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. Uçlarını birleştirip yuvarlayın. Hamura ay şekli verip fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder