31 Ocak 2014 Cuma

SUSAMLI KURABİYE





 MALZEMELER
3 yumurta sarısı
125 gram yumuşak margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadarun un (4 su bardağı kadar)
Üzeri için yumurta akı ve bol susam
YAPILIŞI
Pudra şekeri ve margarin hamur yoğurma kabına alınır, yumurta sarıları ve sıvıyağ eklenir
 karıştırılır.Elenmiş un kabartma tozu ,vanilya ilave edilerek yoğurulur. oOdukça yumuşak bir hamur oluyor , ceviz büyüklüğünde  parçalar koparıp yuvarlamır,
üzerlerine hafiçe bastırıp yumurta akına sonrada susama batırlıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış  fırında haif pennbekeşene kadar pişirilirPÜF NOKTASI  : FIRINDAN ÇIKTIĞINDA ÜZERLERİ ÇATLAMIŞ OLMALI KURABİYELERE HİÇ DOKUNMADAN TEPSİDE SOĞUTULMALI KIRILIP DAĞILABİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder