25 Ocak 2014 Cumartesi

Ev yapımı granola bar

Ne zamandır denemek istediğim bir tarif,bugün ordan burdan tarifleri toplayarak nihayet granola bar yapıldı.Baz olarak Cafe Fernandonun tarifini kullandım.
Malzemeler:
4 bardak yulaf ezmesi,yarım bardak kayısı kurusu,ceviz,2 çeşit kuru üzüm(bende bunlar vardı).Siz dilediğinizi koyabilirsiniz(fındık,badem,ayçiçeği çekirdeği vs.)yarım bardak bal,yarım bardak pekmez ve 60 gr.tereyağı ve bir tatlı kaşığı tarçın.Önce meyveleri minik parçalara ayırdım( bir dahaki sefere hepsini rondodan geçmeyi düşünüyorum,bu şekilde bir birine yapışması daha başarılı olucak).Daha sonra tereyağını erittim ve içine bal ve pekmezi katıp hafif ısıttım.Bunu meyveli yulaflı karışıma döküp güzelce karıştırdım.Daha sonra içine yağlı kağıt yerleştirdiğim bir borcama yaydım.Burda bir önemli nokta var,karışımı güzelce bastırmak lazım ,çünkü bir birine yapışması gerek.Ellerimi hafifçe ıslatıp epey bastırdıktan sonra  karışımı 150 derecelik önceden ısıtılmış fırına verdim.

30 dakika sonra çıkartıp dilimledim (tepsiden çıkarmiyoruz) sonra tekrar 10 dakika daha pişirdim.
Bu aşamadan sonra soğuması için bekliyoruz ,sonra tekrar kesiyoruz.
İşte bu kadar kolay.Kestikten sonra cam bir kaba yerleştirdim.Uzun süre dayanabiliyor.Çayın ve kahvenin yanında nefis bir atıştırmalık oldu gerçekten.Bir daha ki sefere içine daha fazla malzeme katıcam ve dediğim gibi kesinlikle rondodan geçiricam...
             Afiyet olsun !!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder