31 Ocak 2014 Cuma

SUSAMLI KURABİYE





 MALZEMELER
3 yumurta sarısı
125 gram yumuşak margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadarun un (4 su bardağı kadar)
Üzeri için yumurta akı ve bol susam
YAPILIŞI
Pudra şekeri ve margarin hamur yoğurma kabına alınır, yumurta sarıları ve sıvıyağ eklenir
 karıştırılır.Elenmiş un kabartma tozu ,vanilya ilave edilerek yoğurulur. oOdukça yumuşak bir hamur oluyor , ceviz büyüklüğünde  parçalar koparıp yuvarlamır,
üzerlerine hafiçe bastırıp yumurta akına sonrada susama batırlıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış  fırında haif pennbekeşene kadar pişirilirPÜF NOKTASI  : FIRINDAN ÇIKTIĞINDA ÜZERLERİ ÇATLAMIŞ OLMALI KURABİYELERE HİÇ DOKUNMADAN TEPSİDE SOĞUTULMALI KIRILIP DAĞILABİLİR.

YENİ TÜMÖR AŞISI CimaVax-EGF ve DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Geçtiğimiz günlerde Küba’lı bir bilim kadını tarafından geliştirilen CimaVax-EGF isimli tümör aşısı çok konuşuldu. Akciğer kanserinin oldukça yaygın olduğu Küba’da aşının özellikle yoğun tedavi alamayan hastalarda yaşam süresini uzattığı ileri sürülüyor. 

İlacın etkinliğinin test edildiği 7 farklı klinik çalışma, Küba dışında Kanada ve İngiltere’de de yürütülüyor ve CimaVax-EGF 700’ü aşkın hasta üzerinde deneniyor. İlaç sadece Küba değil, başta ABD olmak üzere bir çok batılı ülkede de ilgiyle karşılanıyor. 

Mesela ABD’de Sarah Cannon Onkoloji Araştırma Enstitüsünde çalışan Dr Howard Burris, ilacın çok önemli bir tedavi potansiyeli taşıdığına vurgu yapıyor.

Elbette bu yeni tümör aşısı hastaların beklediği gibi bir mucize yaratmıyor ancak bu yolda oldukça önemli bir adım sayılıyor.

İlaç tartışılırken hep şu soruyu sordum kendime.

Nasıl oluyor da yıllardır ambargo altında yaşayan yoksul Küba böyle bir molekül geliştirebiliyor, sağlıkta dünyanın en iyilerinden biri olabilmeyi başarıyor?

Bu ülkede yaşadığı deneyimlerini  West Journal Medicine” isimli dergide paylaşan San Diego Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Christian Ramers’e kulak verelim şimdi (175:129-130, 2001).

Öyle bir toplum düşünün ki, her vatandaşın sağlık hakkı devletin sorumluluğunda. Düşünün ki doktorunuzu istediğiniz sıklıkta  para ödemeden görebiliyorsunuz. Düşünün ki tek bir elden bakım ve koruyucu tıp hizmetleri her köşe başındaki hekimlerce yürütülebiliyor.”

Ramers’in iddia ettiği gibi Küba gerçekten de böyle bir cennet ülke mi bilmiyorum ancak yazının son kısmı çok dikkat çekici bir tespit içeriyor.

Küba'lı hastaların ve doktorların finans konularında birbirlerini destekleyen tutumları ile enerjilerini, zamanlarını ve beklentilerini çakıştırarak bu sistemi oturtmaya ne kadar önemli katkı sağladıklarını izledim

Aslında benim tartışmak istediğim de tam olarak bu.

Acaba sağlık alanında hasta ve doktorların birbirini destekleyen, daha verimli ve ekonomik bir tutum izlemeleri, yani sağlığın rasyonalizasyonu mümkün mü?

Kanımca bu rasyonalizasyona en büyük engel sağlığın bir “endüstri” haline gelmesidir.

Günümüzde tedavi amacıyla kullanılan ilaçları kimler geliştiriyor?

Yanıt; dünyanın en büyük üçüncü sektörü olan ilaç sektörü.

Geliştirilen bu ilaçlar ile ilgili klinik çalışmaları kimler finanse ediyor?

Yanıt; bu molekülleri geliştiren ilaç firmaları.

Bu klinik çalışmaların nasıl yürütüleceğine kimler karar veriyor?

Yanıt yine aynı, ilaç firmaları.

Kimse kendini aldatmasın, akademinin bu süreçte rolü sınırlıdır ve bu klinik çalışmalar çoklukla “sübjektif” ve verimsizdir.

“Hayır yanılıyorsun” diyenler şu soruya yanıt verebilir mi?

“X hastalığı için A firmasının geliştirdiği bir ilaç ile B firmasının geliştirdiği bir diğer ilacın etkinliğini klinik çalışmalarla bire bir karşılaştırabiliyor musunuz?”

Yanıt koca bir “hayır” ne yazık ki.

Neden?

Çünkü hiç bir ilaç firması buna izin vermiyor ve sponsor olmuyor.

Bu karşılaştırma mümkün olabilse daha az veya etkisiz olan ilacı daha az kullanacağız çünkü. Firmalar “para kazanamama” riskini göze almak istemiyorlar.

Akademinin ağırlığının olmadığı ve akademi ile sektörün finansal ilişkilerinin bu kadar iç içe geçtiği bir dünyada “kuşkucu” olmak kaçınılmaz.

Soruyorum şimdi, bu klinik çalışmaların tarafsızlığına nasıl inanacağız?

Ve son soru;

Küba nasıl oluyor da sağlık alanının en vazgeçilmezi olarak görünen “global” ilaç firmaları ve onların ilaçları olmadan, onca yoksulluk içinde ve sadece akademinin gücü ile iyi bir temel sağlık hizmeti ve araştırma potansiyeli yaratabiliyor?


Küba’nın geliştirdiği “CimaVax-EGF” isimli aşı bu sorulara tek başına yanıt veremez elbette ancak yine de “ezberlerimizi” biraz bozmuyor mu, biraz kafa karıştırmıyor mu?

www.mustafacetiner.com 

Frivolous Lola

Frivolous Lola
Yapım Yılı :
1998
Lisan : 
Turkce Altyazı
Tür :
Komedi / Romantik / Erotik
Yönetmen :  
Tinto Brass
Oyuncular :
Anna Ammirati / Patrick Mower / Max Parodi  / Susanna Martinková / Antonio Salines  / Francesca Nunzi / Vittorio Attene /Vittorio Attene /Maurizio Prudenzi / Edith Rozanyai / Alberto Capone / Serena Grandi / Mirella Zardo / Osiride Pevarello
Hikaye:
Lola hayatdolu genç ve güzel bir kızdır. Yörenin fırıncısının oğlu Maseto ile nişanlanmıştır. Bazı konularda tutucu olan Maseto sevgilisinin düğün akşamına kadar bakire kalmasını istemektedir. Lola'nın sevişme isteklerine direnir. Lola annesinin aşığı Andre'ye ilgi duymaktan alamaz kendini. Andre yıllarını denizlerde geçirmiş tecrübeli bir erkektir. Lola Andre ile ilgili fanteziler kurmaya ve onun Maseto'dan çok daha iyi bir sevgili olacağını düşünmeye başlar.


  • Frivolous Lola NTT den izle

30 Ocak 2014 Perşembe

Death Becomes Her ( Ölüm Kadına Yakısır )

Death Becomes Her
Ölüm Kadına Yakısır
Yapım Yılı :
2013
Lisan : 
Turkce Dublaj
Tür :
Komedi / Fantastik
Yönetmen : 
 Robert Zemeckis
Oyuncular :  
Meryl Streep / Bruce Willis / Goldie Hawn / Ian Ogilvy / Isabella Rossellini / Adam Storke / Nancy Fish / Alaina Reed Hall / Michelle JohnsonMary Ellen Trainor / William Frankfather / John Ingle / Clement von Franckenstein / Petrea Burchard / Jim Jansen
Hikaye:
Ernest'la (Bruce Willis) evli olan Helen (Goldie Hawn), arkadaşı Madeline (Meryl Streep) yüzünden cehennem hayatı yaşıyor. Madeline, ondan daha güzel, daha zengindir. Ernest, Helen'i bırakıp Madeline'la yaşamaya başlıyor. Madeline'dan öç almak isteyen Helen, yaşlanmaya karşı bir ilaç buluyor. Sırrını öğrenen Madeline da bu ilacı alıyor ve ikisi Ernest için amansız bir savaşa giriyorlar. Ancak bu ilaçla birlikte ölümsüzleşen iki kadın için hayat artık aynı olmayacaktır. 

In a World ( Bir Dünya Ki...)

In a World
Bir Dünya Ki...
Yapım Yılı :
2013
Lisan : 
Turkce Altyazı
Tür :
Komedi
Yönetmen : 
 Lake Bell
Oyuncular : 
 Lake Bell / Fred Melamed / Michaela Watkins / Rob Corddry / Alexandra Holden / Eva Longoria / Ken Marino / Demetri Martin / Tig Notaro / Nick Offerman /Stephanie Allynne / Geena Davis / Melissa Disney / Olya Milova / Corsica Wilson
Hikaye:
Babası Sam gibi ses sanatçısı olan Carol, kariyerinde ilerlemek adına Don LaFontaine'in yerini doldurmak için yapılan seçmelerde şansını denemek istemektedir; fakat ortada büyük birkaç sorun vardır. Öncelikle LaFontaine'in harika sesinin doldurulamaz oluşu bir yana stüdyolar fragmanlarda kadın sesini tercih etmemektedir. Ayrıca, seçmelere katılan üç kişiden biri de LaFontaine kadar tanınan babasıdır. Buna rağmen hayata karşı olumlu tavrından bir kere bile vazgeçmeyen Carol, hem kariyer hem de aşk hayatında hiç beklemediği sürprizlere doğru yelken açacaktır.  


  • In a World NTT den izle

Sınavıyerim Facebook


SınavıYerim, yazılara ek pratik bilgilerle, değişik kaynaklarıyla birlikte Facebook'a da yerleşiyor. Bu sayede blogla ilgili her şeyi anında takip edebilirsin. Yazıyı ekleyeceğim gün her saat yazı eklendi mi diye bakmadan, eklediğimde anında haberdar olabilirsin.

SınavıYerim bu sayfada Facebook'ta!

Öneriler

sınav rehberliği
SınavıYerim'de eksik bulduğun, geliştirmemi, yapmamı istediğin şeyleri buradan bana iletebilirsin.
Fikirleriniz benim için her zaman kıymetlidir :)

Yeme içme günü


Bazen bir başlarsın yemeye ,sonu gelmez.Güzel bir kahvaltıdan sonra(aslında topu topu bir dilim ekmek),dışarı yürüğüşe çıkarsın,sonra üşürsün ve salep düşer aklına...
Aylarca içmemişsin ,bitane içersin bişey olmaz ki..
Eve gelir tartılırsın ,sonra bir kilo daha verdiğini görürsün,sonra kutlama yaparsın.  
Akşama da kocayla yemeye gidersin olur biter.Bugün tamamen yeme içmeyle meşguldum.Size de olur mu bazen,koca gün hiç bir baltaya sap olamadım,bi bu koltukta,bi o koltukta yuvarlandım durdum .Tembellik iyidir bazen ,ne dersiniz?!?
Bu arada istek üzerine mantar örüp ,yapım aşamasını sıra sıra not alıyorum,en kısa zamanda paylaşıcam...

29 Ocak 2014 Çarşamba

Paper Moon ( Ay Beyazdır )

Paper Moon
Ay Beyazdır
Yapım Yılı :
1973
Lisan : 
Turkce Altyazı
Tür :
Komedi / Suç / Dram
Yönetmen : 
Peter Bogdanovich
Oyuncular :
Ryan O'Neal / Tatum O'Neal / Madeline Kahn / John Hillerman / P.J. Johnson / Jessie Lee Fulton / James N. Harrell / Lila Waters / Noble Willingham / Bob Young / Jody Wilbur / Jack Saunders / Liz Ross / Yvonne Harrison / Ed Reed
Hikaye:
Moses Pray  kurnaz planlarını gülümsemesinin ardına gizleyen bir dolandırıcıdır. Yanına aldığı yetim Addie  ile birlikte Kansas’a doğru yola çıkar. Addie babasının kim olduğunu bilmemektedir. Bu durum, ikili arasında farklı bir bağ kurulmasına neden olmuştur. Çok geçmeden aralarına eğlenceli ama nevrotik Trixie Delight (Madeline Kahn) katılır. 

  • Kısım 1
  • Kısım 2
  • Kısım 3
  • Kısım 4

Metallica Through the Never

Metallica Through the Never
Yapım Yılı :
2013
Lisan : 
Turkce Altyazı
Tür :
Müzik
Yönetmen : 
 Nimród Antal
Oyuncular : 
 Dane DeHaan / James Hetfield / Lars Ulrich / Kirk Hammett / Robert Trujillo / Kyle Thomson / Toby Hargrave / Mackenzie Gray / Peter Bryant / Hrothgar Mathews / Jeremy Raymond / Fraser Aitcheson / Ed Anders / Brett Armstrong / Charlie Attrill
Hikaye:
Efsanevi metal grubu Metallica grubu üzerine yapılan bir belgesel ve konser filmi olma özelliğini taşıyan Metallica Through the Never, daha önce de beyazperdede ölümsüzleştirilen grubu, bu kez 3D formatında izleyici karşısına çıkarıyor. Grubun bir turne gezisi sırasında ekipte görev alma şansı yakalayan genç bir adam, konser sırasında sürdüreceği bir göreve atanır ve bu macera hayatını değiştirir.  

AVP: Evolution v1.4.1 APK

AVP: Evolution güzel bir aksiyon oyunudur. Play de 5$ olan bu oyunu sitemizden ücretsiz indirebilirsiniz. Resimlere geçelim;








Linkler: Part 1 - Part 2   

NBA 2K14 Android FULL APK İNDİR

NBA 2K14 Android Apk Oyunu

Merhaba indirfree.net Okurları

full android spor oyunları

NBA 2K14 ile müthiş basketbol oyununu siz değerli okurlarımıza sunuyorum.Grafikleri gerçeğini aratmayan oyunumuz da birçok takımla maç yapabilirsiniz.Hareketli smaçlar ile oyun zevkiniz doruğuna çıkacaktır.
-Bluetooth ile multiplayer modu
-Mükemmel Grafikler
-Birçok yeni takım ve gerçek oyuncular
-Muhteşem Müzikler


İndirdiğiniz apk'yi çalıştırın ve yükleme tamamlandığına oyun çalışacaktır.


Android 4.0 ve üzeri sistemlerde oyun çalışacaktır.


         



700 MB 
Apk+Data indir

Rar şifresi : apk-paylas

Hooking Up

Hooking Up
Yapım Yılı :
2009
Lisan : 
Turkce Altyazı
Tür :
Dram  /  Komedi
Yönetmen :  
Vincent Scordia
Oyuncular : 
 Corey Feldman / Brian O'Halloran / Bronson Pinchot / Parker Croft / Jim deProphetis / Allyson Muñoz / Ted Sangalis / Leah Viens-Gordon / Alison Whitney / Jessica Howell / Burt Brooks / Josh Macuga / Amy Deatrich / Lynn Mastio Rice / Natasha Giliberti
Hikaye:
After "hooking up" with a series of guys at a house party, April is the talk of her high school. Her best friend Michelle, envious of all of April's attention, decides to try and follow in her footsteps and become more sexually forward. At the same time, their mutual friend Caroline has become so infatuated with her older boyfriend Ryan that she doesn't realize he's just using her. 



  • Hooking Up VK dan izle

Hep deli işi bunlar :))


Hiç işim yokmuş gibi ,yeni bişeye sardım- puf kaplamaca,deli işi ayol.Bazen yaptıklarıma bakınca nasıl yani diyorum,ne ara bulaştım ben bu hastalığa.Bazen de iyi ki bulaşmışım ,bişeyler üretmek mutluluktur,hobi sahibi olmak ayrı bir mutluluk,tüm bunları paylaşmak bambaşka bir mutluluk.Kısacası örgü = mutluluk !!!
 Eğer ipim bitmeseydi bugün pufum bitmişti.
Yarın ip alıp devam edeceğim örmeye,azimliyim bu kış bitecek .
Bu minnak kaktüs,Kamranla Ferideyi izlerken çıktı ortaya,en çok dizi seyrederken üretmeyi severim ben.Bu sene az ürettiysem hep bu diziler yüzünden çarşamba,perşembe ve cumam boş ,ee haliyle azaldı üretim :)
Bu fotoğrafı Pinterestte görüp vurulmuştum,hemen iki koli kartonu bulup çiziverdim,yakında da sevgiliyle aynı pozu vereceğiz.Sevgililer günü için güzel bir fikir.Biz bu sene 19. yılı devireceğiz,bir albüm yapmak şart oldu.
Bugün de böyle,miniğim orta kulak iltihabı olmuş,doktor bir sürü ilaç verdi,umarım hemencicik geçer,kulak ağrısı başka bir eziyet :(

Le scaphandre et le papillon ( Kelebek ve Dalgıç )

Le scaphandre et le papillon
Kelebek ve Dalgıç
Yapım Yılı : 
 2007
Lisan : 
Turkce Dublaj
Tür : 
Biyografi / Dram
Yönetmen :
Julian Schnabel
Oyuncular :  
Mathieu Amalric / Emmanuelle Seigner/ Marie Josée Croze / Anne Consigny / Patrick Chesnais / Niels Arestrup / Olatz López Garmendia / Jean-Pierre CasselMarina Hands / Max von Sydow / Gérard Watkins / Théo Sampaio / Fiorella Campanella / Talina Boyaci / Isaach De Bankolé
Hikaye:
Elle Dergisi'nin 43 yaşındaki karizmatik editörü Jean Dominuque Bauby, 1995 yılının 8 Aralık günü ani bir beyin kanaması sonucu felç geçirir. Komada kaldığı 20 günün sonunda uyanan Jean Dominique, kendini vücudunun içerisinde hapsolmuş olarak bulur. Sol gözünün görme yetisi hariç bütün bedensel fonksiyonlarını yitirmiştir. Ancak o, hayata eşsiz bakış açısıyla kendisine yepyeni ve zengin bir dünya yaratmayı başarır. 

28 Ocak 2014 Salı

Asphalt 8 : Airborne Android FULL APK+DATA İNDİR

Asphalt 8 : Airborne Android  Apk Oyunu

Asphalt 8 Airborne sizlere sunmaktan gurur duyuyorum.Asphalt serisinin en son sürümü olan oyunumuz muazzam derecede güzel grafikleriyle dikkat çekiyor.

İncelemelerime göre oyun gerçekçi yapısıyla dikkat çekiyor.Caddeler,sokaklar,tüneller ve daha niceler.Oyun içerisin de hız yaparak veya yanlama ile yüksek derecede zevk alacaksınız.Yarışları oldukça gerçek olan oyunumuzu herkese tavsiye ediyoruz.
-En yeni arabalar (Lamborghini Veneno,Bugatti Veyron,Ferrari FXX  
-Venedik,Fransa,İzlanda,Nevada ve diğer yerler
-Kariyer Modu
-Gerçekçi motor efektleri
-Mevsimsel olaylar 
-Görsel efektler (yansımalar)
-Drift Modu
-8 Oyuncuya kadar arttırılmış multiplayer modu


İndirdiğiniz datayı sdcard/Android/obb klasörünün içine atınız.Daha sonra apk'yi çalıştırın ve yükleme tamamlandığında oyun çalışacaktır.


Android 2.3 ve üzeri sistemlerde oyun çalışacaktır.







20.7 MB                                                            816.4 MB

Apk indir                       Data indir


Rar şifresi : apk-paylas

Tuesday After Christmas ( Salı, Noel Ertesi )

Tuesday After Christmas
Salı, Noel Ertesi
Yapım Yılı :
2010
Lisan : 
Turkce Dublaj
Tür : 
Dram / Romantik
Yönetmen :  
Radu Muntean
Oyuncular :  
Mimi Branescu / Mirela Oprisor / Maria Popistasu / Victor Rebengiuc / Dana Dembinski Medeleanu / Dragos Bucur / Silvia Nastase / Adrian Vancica / Ioana Blaj
Hikaye:
"Paul Hanganu iki kadını sevmektedir. Adriana, geçen on yılda yaşanmış gerilimleri paylaştığı kişi, eşi ve kızının annesidir ve Raluca ise kendini yeniden keşfetmesini sağlayan kişidir. Noelden önce birini seçmek zorundadır."



Granny square yapımı

Uzun zamandır bu örneğin yapımını gösterirmisiniz diye talep geliyor.Sonunda   
işi gücü bırakıp oturdum,ördüm,inşallah anlatmayı da beceririm :)
Başlıyorum.Önce 6 zincir çekiyoruz,sonra  uçlarını birleştirip yuvarlak oluşturuyoruz.
Bunu yaptıktan sonra 3 zincir çekiyoruz ve içindeki direkleri yapmaya başlıyoruz.
Tam 12 tane direk olucak, aralarına 1 zincir çekiyoruz ve ilk sıramızı tamamlamış oluyoruz.
Geldik ikinci sıraya.Burda her boşluğa iki direk yapiyoruz aralarına yine 1 zincir çekiyoruz.
İkinci sıranın bitmiş hali bu şekilde olucak.
3.sırada yine boşluklara direk yapiyoruz yalnız burda 3 tane yapiyoruz aralara yine 1 zincir çekiyoruz.
Bitmiş hali böyle.
Ve geldik son sıraya.Kare olması için köşelere 3 direk aralarına 2 zincir sonra yine 3 direk yapiyoruz ,sonra 1 zincir çekip yuvaya 3 direk yapiyoruz,sonra yine 1 zincir ve 3 direk ,1 zincir ve geldik yine köşeye.
Ta ta ta tam ve bitti .Dilerim anlatabilmişimdir,örgü biliyorsanız zaten fotoğraflara bakarak çözebilirsiniz.Takıldığınız bir yer olursa seve seve yardımcı olurum :))
Tığ numaram 2,5 mm 
İplik olarak ören Bayan "Dora" kullaniyorum,özel bir sebebi yok,renklerini ve dokusunu seviyorum.
Malum tatildeyiz ve ben yine mutfaktan çıkamiycam.Oğlanlar dakka başı bişeyler atıştırmak istiyor.Akşam elmalı bisküvili toplar yaptım.Yapımı 10 dakika sürüyor,lezzet 10 numara.
Tarifi şöyle:3 elmayı rendeledim ,içine 1 çay bardağı şeker ,1 tatlı kaşığı tarçın ve bir kase ceviz koyup ocakta hafifçe pişirdim.İki paket petibör bisküvilerini (elmalar suluysa 2 paketten biraz fazla gerekebilir)minik parçalar haline getirdim ve elmalı karışımla birleştirip,kardım.Biraz soğuması için dolapta beklettim(içine bir portakalın kabuğunu da rendeledim). Yeterince soğuduktan sonra profiteröl gibi toplar yapıp hindistan cevizine buladım,en son üzerine çikolata sosu döktüm.Sosu çiğ krema ve bitter çikolatayla yaptım,kısacası ganaj yaptım ,işte bu kadar basit,biraz dolapta beklerse daha güzel oluyor....Afiyet olsun!!!
 Salıyı da salladık,aman üşütmeyin hava buzzz...

Championship Jet Ski Android FULL APK İNDİR

Championship Jet Ski Android 

Merhaba Apk-Paylaş Okurları,

Güzel bir yarış oyununu sizler ile paylaşıyorum.Genellikle araba yarışları meşhurdur fakat şuan ki oyunumuz farklı.Suda ilerleyen jet ski ile yarışacaksınız.Grafikleri oldukça başarılı oyunumuzu sizlere tavsiye ediyoruz.
-4 Oyun Modu
-Mükemmel Üç Boyutlu Grafik


İndirdiğiniz apk'yi çalıştırın ve yükleme tamamlandığında oyun çalışacaktır.


Android 2.0 ve üzeri sistemlerde oyun çalışacaktır.

full oyunlar




15 MB

Apk indir