30 Eylül 2012 Pazar

Ben bir göçmen kızı gördüm Tuna boyunda





Ben bir göçmen kızı gördüm Tuna boyunda



Ben bir göçmen kızı gördüm Tuna boyundaElinde bir besili kuzu hem kucaciğındaDoğru söyle göçmen kızı annen var midırNe annem var ne babam var kalmışım öksüzSen bir öksüz ben bir garip alayım seniAlayım da gurbet elde sarayim seniAlayım da gizli yerde sarayim seniTeligrafın tellerınden haber yok midırNe haber var ne mektûp var kalmışım öksüzDoğru

EĞİTİMDE PSİKOLOJİK HİZMETLER SEMPOZYUMU

AMAÇ VE HAKKINDA

 Travma kişilerin hayatını, vücut bütünlüğünü ya da ruhsal dengesini tehdit eden ve duygusal anlamda üstesinden gelmekte zorlandığı olaylar, deneyimler veya durumlardır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gerek doğal felaketler gerekse insan eliyle oluşan felaketler, bireylerin zihinsel süreçlerini, ruhsal yaşamını ve sosyal yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir.

Yaşanan ve tanık olunan trafik kazaları, taciz vakaları, yakın birinin ölümüne şahit olmak, şiddet görmek veya yaşamı tehdit eden başka bir olaya maruz kalmak travmatik olaylar olarak nitelendirilmektedir. Kendi öz kaynaklarını kullanmakta yetişkinler kadar becerilere sahip olmayan çocuklar travmatik yaşantılardan daha fazla etkilenmektedir ve bu yaşantılar çocuğun ruhsal dünyasında onarılması güç sorunlar ortaya çıkarabilmektedir.

Travma ve travma sonrası psikososyal desteğin önemine vurgu yapmak amacıyla 4. Eğitimde Psikolojik Hizmetler Sempozyumunun bu yıl ki temasını “Psikososyal Destek ve Travma” olarak belirledik. Travma sonrası yapılacak olan dogru ve yerinde her müdahale ve psikososyal destek çalışmaları  bireyin yaşamının normalleşme sürecine yardımcı olacaktır.
Mesleki bilgilerinizi zenginleştireceğini ve yenileyeceğini düşündüğümüz sempozyumumuza katılımınızı bekliyoruz.

PROGRAM AKIŞI
IV. EĞİTİMDE PSİKOLOJİK HİZMETLER SEMPOZYUMU: PSİKOSOSYAL DESTEK ve TRAVMA
 
3 KASIM 2012 CUMARTESİ
08:30–09:30 Kahvaltı–Kayıt
09:30–10:00 Açılış
10:00–11:30 EMDR’a Giriş
Uzman Klinik Psikolog Emre KONUK
11:30-11:45 Ara
11:45-13:00 EMDR’a Giriş
Uzman Klinik Psikolog Emre KONUK
13:00-14:00 Yemek
14:00–16:00 Baş Etme Becerileri Basic Ph Modeli
Yrd. Doç. Dr. Nevin DÖLEK
16:00–16:15 Ara
16:15–17:45 Psikodrama ve Travma
Uzm. Klinik Psikolog Asena YURTSEVER
17:45–19:00 Yemek
19:00–20:00 Tiyatro Fatih
20:15 Servis
 
4 KASIM 2012 PAZAR
09:00-10:00 Kahvaltı
10:30–11:30 Travmada Çocuklara Psikolojik Destek
Prof. Dr. Ümran KORKMAZLAR
11:30-11:45 Ara
11:45–13:00 Travmada Çocuklara Psikolojik Destek
Prof. Dr. Ümran KORKMAZLAR
13:00-14:00 Yemek
14:00–16:00 Psikolojik İyilik Rehberliği
Klinik Psikolog Mehmet DİNÇ
Bağımlılık ve Travma
Dr. Itır TARI CÖMERT
16:00–16:30 Kapanış
16:30 Servis
DÜZENLEME KURULU
Prof.Dr. Fahrettin GÜCİN, Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı/ Eğitim Fakültesi Dekanı
Hasan Ali GÖNCÜ, Fatih Üniversitesi Rehberlik Danışmanlık Merkezi Yöneticisi
Tamer ÖZİPEK, Fatih Üniversitesi Rehberlik Danışmanlık Merkezi Psikolojik Danışman
Asiye Nur Nihan AKKOYUN, Fatih Üniversitesi Rehberlik Danışmanlık Merkezi Psikolog
Nazlı ÖZBEKLİ, Fatih Üniversitesi Rehberlik Danışmanlık Merkezi Psikolog

ULAŞIM
Programa katılacak misafirler aşağıdaki güzergahları izleyerek Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü'ne ulaşabilirler.

Toplu Taşıma Araçları ile
  • Kadıköy (Söğütlüçeşme)'den metrobüs ile Tüyap'a, oradan da 418 hat numaralı Hadımköy minibüsleri veya HT-18 İETT otobüsleri ile kampüse ulaşılabilir. ( 08:00-08:30-09:00 saatlerinde Metrobüs son durağından kampüsümüze servis olacaktır.)
  • Metro ile Yenibosna’ya , 418 hat numaralı Hadımköy minibüsleri veya HT-18 İETT ile kampüse ulaşılabilir.
  • İstanbul'un değişik bölgelerinden Yenibosna`ya ulaşanlar, yukarıda belirtilen yolla kampüse ulaşabilirler.
  •  

Özel Araç ile
  • E-5 Beylikdüzü mevkiinden Hadımköy TEM bağlantı yoluna girilip yaklaşıp 9 km ilerideki en son kavşaktan (TEM gişelerine varmadan) tünelden geçilip tabelalar takip edilerek kampüse ulaşılır.
  • TEM Otoyolundan Büyükçekmece - Hadımköy gişelerinden çıkılıp gişelerden sonraki ilk kavşaktan sağa dönülür. Tabelalar takip edilerek kampüse ulaşılır.
KONAKLAMA
Öğretmenevi
Büyükçekmece Öğretmenevi
Tel: (212) 883 17 94
Faks: (212) 883 17 93

Küçükçekmece Öğretmenevi
Tel: (212) 541 24 54 - 425 23 70 – 425 23 71 - 541 05 81
Faks: (212) 541 05 81

Zeytinburnu Öğretmenevi
Tel: (212) 415 45 97 - 546 78 37
Faks: (212) 415 45 98

Çevre Oteller
Kaya Ramada Otel
Tel: 0212 866 23 23
Pelikan Otel
Tel: 0212 883 35 00
KATILIM ÜCRETİ
Katılım ücreti 100 TL’dir. Katılım ücretinin yatırılacağı banka ve hesap numarası bilgileri aşağıda verilmiştir.
Üniversitemiz mezunu ve halen okumakta olan öğrencilerimiz için sempozyum ücreti 70 TL'dir.

Bank Asya Güneşli Şubesi
IBAN TR74 0020 8000 0600 0075 4302 47



Önemli Bilgi!
Ücret açıklama kısmına “4. EĞİTİMDE PSİKOLOJİK HİZMETLER SEMPOZYUMU” bilgisini ekleyiniz.

KAYIT FORMU
İLETİŞİM
Uzman Psikolojik Danışman Tamer ÖZİPEK
Ofis No: R–510
Dahili: 4051
E-posta: tozipek@fatih.edu.tr

Psikolog Nazlı ÖZBEKLİ
Ofis No: M–407
Dahili: 4009
E-posta: nozbekli@fatih.edu.tr

Psikolog Asiye Nurnihan AKKOYUN
Ofis No: M–407
Dahili: 4008
E-posta: aakkoyun@fatih.edu.tr

Öğrenciler en çok o seçmeli dersi seçti

Bakanlığın bazı illerde yaptığı  incelemelerde , "Hz. Muhammed'in  Hayatı" en fazla seçilen ders olurken, Kuran-ı Kerim ve  Matematik  Uygulamaları   derslerinin  baş başa  oranda  seçildiği görüldü.
Doğu illerinde ise Kürtçe seçmeli derse ilgi var. 21 Eylül Cuma günü sonlanan ders seçimleri öncesinde Bakanlık geçtiğimiz hafta içinde rastgele yöntemlerle bazı illerden seçmeli derslerin seçilme oranlarına ilişkin bilgi aldı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Van, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Yozgat, Antalya, Bursa, Edirne gibi illerden bazı okullardan seçmeli ders verileri istendi. Bakanlık kesin verileri ise bir hafta içinde almayı ve kesin sonucu açıklamayı öngörüyor.
Kuran-ı Kerim ikinci sırada geliyor
MEB'in ilk verileri aldığı seçmeli derslerle ilgili sonuçların şehir merkezlerindeki okullardan olduğu vurgulanırken, taşra ve ilçelerden gelecek verilerin eklenmesiyle sonuçların değişebileceği vurgulandı. VATAN'ın MEB kaynaklarından edindiği bilgiye göre seçmeli derslerle alınan ilk sonuçlar, Bakanlık bürokratlarınca, "Belli bir derse yoğunlaşma yok, dengeli bir dağılım var" olarak değerlendirildi. Kesin olmayan sonuçlara göre elde edilen verilerde, "Hz. Muhammed'in Hayatı" dersinin "en çok seçilen" ders olduğu görüldü. İkinci sıradaki dersle arasında ciddi bir farkın olmadığı, seçen öğrenci sayısının çok yakın olduğu da ifade edildi. Kuran-ı Kerim dersi, bazı okullarda "ikinci en çok seçilen ders" olurken, Matematik Uygulamaları bazı okullarda Hz. Muhammed'in Hayatı'nın ardından "ikinci en çok seçilen" ders oldu.
Bakanlığın verilerine göre 21 seçmeli dersten 9'u üzerinde yoğunlaşma oldu. Hz. Muhammed'in Hayatı, Kuran-ı Kerim, Matematik Uygulamaları dersleriyle birlikte, Zeka Oyunları, Drama, Spor ve Fiziki Etkinlikler, Temel Dini Bilgiler, Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri derslerine öğrencilerin yoğun ilgisi oluştu. Bilim Uygulamaları, Müzik ve Görsel Sanatlar ise daha az tercih edilen dersler oldu.
Kürtçe Diyarbakır'da dördüncü ders
MEB'in bu sene seçmeli dersler arasına aldığı Kürtçe dersi, Doğu ve Güneydoğu illerinde en fazla seçilen dersler arasında yer aldı. Hz. Muhammed'in Hayatı, Kuran-ı Kerim ve Matematik derslerini Kürtçe seçmeli dersi izledi. Diyarbakır'da en çok seçilen ders olması beklenilen Kürtçe, en çok seçilen 4. ders oldu. Genel olarak Doğu ve Güneydoğu illerinde ilgi gören Kürtçe dersine diğer illerde az ilgi olduğu da ifade edildi. Çerkesce dersine ilginin ise çok az olduğu tespit edildi. Öte yandan Bakanlık, Kürtçe sertifikası olan ücretli öğretmenlerin az kalması ihtimaline karşın Kürtçe bilen Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile sosyal bilgiler öğretmenleri başta olmak üzere bu dili bilen tüm öğretmenlere de Kürtçe ders verdirmeye hazırlanıyor.

ÖĞRETMEN, ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN KUTSİYETİ

 

 Ercan Kurban 

Eğitimci-yazar


“Güneşin buz tuttuğu yerde yanan bir alev görürsen, bil ki o, senin için yanan kalbimdir öğretmenim.” Mübalağa içeren bir söz değil mi? Her ne kadar abartılı olsa da bu ifade, bir duygunun masum bir tarzda sözle anlatımıdır. Bu söz, bir öğrencinin öğretmenine yazdığı mesaj. Sözün içinde sevgi var, sıcaklık var, samimiyet var. Bana çok orijinal geldi.
Hayatını insanlığın istikbaline adayanlar öğretmenlerdir. Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Peygamber mesleğidir. Efendimiz (aleyhisselam) : “Ben öğretmen olarak gönderildim.” (İbni Mâce, Mukaddime, 17) buyurmaktadır. Bu meslekten daha âli bir meslek düşünülebilir mi? Zira öğretmenlik mesleği, tüm mesleklerin piridir. İçtimai hayatta insanlara millî, mânevî, insanî, ahlâkî, sosyal ve kültürel değerleri öğreten öğretmendir.  Öğretmen, mesleğinin kutsiyetinin farkında olduğu için hiçbir beklentiye girmeden, aşkla şevkle yapar işini…
 Öğretmenlik sorumluluk ister, onun yükü çok ağırdır. Zira o, nesli eğitir, nesle yön verir, ruhları şekillendirip muhatabının kulağına iyiyi, güzeli, doğruyu fısıldar. O, bir modeldir. Yol gösterici, ufuk açıcı rehberdir. İnsanlığa hakkı hakikati öğreten manevi mimardır. Gençliğe ideal aşılayıp gerçek sanatkârı hatırlatan bir liderdir. Hakka götürmeye vesile olan gönül eridir.  Hz. Ali’nin (r.a.): “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.”  sözünde anlatmaya çalıştığı bahtiyardır öğretmen. Yine Hazreti Ali’nin (r.a.): “Bilgiyle dirilenler ölmez.” dediği şanslı kişidir. Zira o, nesli bilgiyle diriltendir. Cehaletin düşmanıdır öğretmen. Onun savaşı cahillerledir. İnsanlığın en büyük probleminin bilgisizlik olduğunun şuurundadır. Hz. Osman’ın (r.a.): “Cehalet öyle binektir ki, üzerine binen zelil olur, arkadaşlık yapan yolunu kaybeder.” sözünden ders alır öğretmen. Sadi’nin şu sözüne kulak verir: “Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur.” Onun en büyük ülküsü kalp ve kafa izdivacını gerçekleştirebilen bir nesil yetiştirmektir. Gayeyi hayaline ulaşmak için çalışır, çalışır, çalışır… “Başarı tatlıdır ama çoğunlukla ter kokar.” sözündeki mananın sırrını çözmeye çalışır, hedefine ram olma aşkıyla ter döker.
Hâsılı öğretmeni ve icra ettiği işin güzelliklerini kelimelerle ifade etmek kolay değil, cümlelerimiz kifayetsiz kalabilir. Biz eğitim öğretim sezonuna girerken eğitimcinin öncelikle yapması gereken birkaç hususu dillendirmeye çalışalım.
 Bu günlerde yeni bir aşk yeni, bir heyecan var öğretmenlerde. Yeni eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak.  Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ise 10 - 14 Eylül tarihlerinde uyum eğitimine alınacak.  Genelgeye göre, bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2012 - 2013 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2012 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretime hazırlanması 10 - 14 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak. Birinci yarıyıl 25 Ocak 2013 Cuma günü sona erecek, öğrenciler 28 Ocak - 8 Şubat 2013 tarihleri arasında yarıyıl tatiline girecek. İkinci yarıyıl ise 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2013 Cuma günü sona erecek. 2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılı ise 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminin takvimi bu şekilde, öğretmen yeni bir heyecanla eğitim sezonuna girerken öncelikle hangi çalışmaları yapmalı?
Öğretmenlik özel ihtisas ister, kendini yenilemeyen, teknolojiyi takip etmeyen, çağı okuyup gereğini yapmayan öğretmen, mesleğini istenilen düzeyde icra edemez. Eğitim sürecine girmeden önce öğretmenin yapması gereken çalışmaları genel hatlarıyla şu şekilde sıralayabiliriz.
1.Bakanlığın akademik takvimini almalı, takvimin üzerine gün gün, saat saat kendi yapacağı çalışmaları sıralamalı,
2.Bakanlığın yapmış olduğu değişiklikleri, bakanlığın www.meb.gov.tr  sitesine girerek okumalı, branşıyla ilgili değişiklikleri çıkarıp dosyalamalı,
3.Branşıyla ilgili müfredatı altını çizerek inceleyip gereğini yapmak için gereken planlamayı yapmalı,
4.Yıllık planını zümre arkadaşlarıyla paylaşacak şekilde önceden hazırlamalı, son hali zümrede şekillenmeli,
5.Çalıştığı kurumun akademik takvimine uymalı, fikir ve projeleriyle katkıda bulunmalı. Okutacağı sınıfı ve veya sınıfları okul idaresinden öğrenip öğrenci ve velilerin listelerini, iletişim bilgilerini almalı,
6.Branşıyla ilgili teknolojik yenilikleri araştırıp gerekli olan araç gereçlerin listesini oluşturup okul idaresinden talep etmeli,
7.Dünya genelinde eğitim öğretimde ne gibi değişikler olmuş araştırıp okumalı
8.Branşıyla ilgili eserleri taramalı, bu eserlerin bir listesini çıkarıp öncelik sırasına göre okuma planına almalı ve okuyup notlar tutmalı, tarihi kadimden bu yana branşıyla ilgili sahada kimler hangi çalışmaları yapmış, hangi eserleri yazmış bunları tek tek araştırıp öğrenmeli. “Merak, ilmin anahtarıdır.” sözünü asla unutmamalı,
9.MEB’in ve çalıştığı kurumun açmış olduğu kişisel gelişim programlarına ve hizmet içi eğitip programlarına katılıp notlar tutmalı, anlatılanları uygulama sahasında icra edebilecek şekilde planlamalı, içselleştirecek şekilde hazırlanmalı,
10.Teknolojiyi kullanma konusunda yetersizliği varsa kurslara katılarak eksiğini tamamlamalı,
11.Çalıştığı kurumun kurumsal kimliğini, vizyonunu, misyonunu, uygulamalarını, başarılarını, projelerini öğrenmeli,
12.Okul zümresine iyi bir hazırlık yaparak katılmalı, zümreye projeleri ve orijinal fikirleriyle katkıda bulunacak şekilde hazırlanmalı,
13.Eğitim öğretimle ilgili yeni metot teknikleri araştırıp öğrenmeli, bilmediğini meslekte tecrübe sahibi olan meslektaşlarına sorarak öğrenmeli, gerekirse uzmana başvurup eksiğini mutlaka telafi etmeli,
14.Okul idaresinin bilgisi dâhilinde velilerini ve öğrencilerini arayıp okula davet etmeli, eğitim öğretim planından, yapacağı faaliyetlerden, gezilerden, projelerden velileri ve öğrencileri haberdar edip onları da planlamanın içine dâhil ederek yıllık çalışma planını oluşturmalı.  Tanışmadığı veli ve öğrenci varsa onlarla okullar açılmadan önce mutlaka tanışmalı, gelmeyen veli ve öğrenci varsa gerekirse veli ziyareti yapmalı, veli müsait değilse telefonla mesajla veya iletiyle veliyi bilgilendirmeli,
15.Sınıfını eğitim öğretime hazır olacak şekilde düzenlemeli,
16.Öğrencilere ilk gün sürprizi yapmayı planlayarak öncelikle kendisini ve dersini sevdirecek bir çalışma yapmalı,
17.Eğitim sitelerine girerek inceleme yapmalı, başarılı ve marka olmuş eğitim kurumlarını gezip sistemleri hakkında bilgi almalı, üniversitelerdeki eğitimcilerle iletişime geçmeli, tecrübelerinden ve bilgilerinden istifade etmeli, öğrendiklerini, yenilikleri bulunduğu kurumda imkânları ölçüsünde uygulamak için planlama yapmalı,
18.Meslekte yeniyse rehber öğretmenine sormalı, meslekte eskiyse ve içinden çıkamadığı problemler varsa daha tecrübeli eğitimcilere müracaat edip onların bilgi ve tecrübelerinden istifade etmeli, sorup öğrenmeli, “Öğrenmezsem problem devam eder.” demeli, bilmediğini öğrenip eksiğini tamamlamalı,
19.Öğretmen klasörünü tamamlamalı, bilmesi ve tutması gereken dosyaları hazırlamalı,
20.Motive olmuş bir şekilde, öğretmenlik heyecanını kaybetmeden ilk günü beklemeli, tebessümün bir sadaka olduğunu unutmadan yüzünden tebessümü eksik etmemeli,
Yukarıda sıraladığımız maddelerin eğitimcilere bir hatırlatma babından faydalı
olması dileği ve recasıyla eğitim camiasının yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.

Çıkayım gideyim Urumeline





Çıkayım gideyim Urumeline



Çıkayım gideyim UrumelineArzuhâl vereyim Mehmet BeylerbeyineKimleri sarayım yâr senin yerineGizli gizli sevdalarımız âşikar olduBize bu ayrılık Mehmet Mevlâ’dan olduÇıkayım gideyim bir uçtan ucaGöstereyim sana be kuzum ayrılık niceKurbanlar keseyim geldiğin geceGizli gizli sevdalarımız âşikar olduBize bu aynlık Mehmet Mevlâ’dan olduMakam: HüseyniUsûl: SofyanYöre:

Yeşil gözlerini ufkuma ger ki





 

Yeşil gözlerini ufkuma ger ki



Yeşil gözlerini ufkuma ger ki
Bahar geldi diye şarkı söylüyem
Sarı saçlarını yüzüme ser ki
Koklayıp öperek yaz geldi diyem

Turnalar uçun, yayladan geçin
Yârimi seçin turnalar

Gurbet elde kaldım halim nicedir
Derdim şu dağlardan daha yücedir
Ayrılık sevene bir bilmecedir
Çözemedim bilmeceyi neyleyim

Turnalar uçun, yayladan geçin
Yârimi seçin turnalar

Sen nazla gezerken güzelim güller içinde






Sen nazla gezerken güzelim güller içinde



 Sen nazla gezerken güzelim güller içindeBen şiir okusam hüsnüne bülbüller içindeYaslan şu yetim kollara bir kerrecik olsunBen cân vereyim şevk ile kâküller içindeHep goncalar açmış yüzünün şen güneşindeYoktur bu güzellik inan ki hiç bir eşindeSevdazedeler âh edip yansın ateşindeBen cân vereyim şevk ile kâküller içindeBeste: Kâzım Nâmi ErdölenGüfte

29 Eylül 2012 Cumartesi

Digital Flux Live Walpaper





Digital Flux Live Walpaper v1.1.2 

Google Play Linki:play.google.com.digitalflux

Gerekli Android O / S:  2.1 +


Ekran Görüntüleri:
 
 
 
İndir  :  900kb APK

28 Eylül 2012 Cuma

Sırıtan Cesetlerin Sırrı

Savcı, morgdaki üç cesedi incelemek üzere gelmişti. Birinci ceset sırıtıyordu. Savcı nedenini sordu.
“Milli piyangoda büyük ikramiyeyi kazanmış, sevincine dayanamamış, kalp krizi geçirip ölmüş” dediler.
İkinci ceset de sırıtıyordu. Savcı sordu:
“Bu neden sırıtıyor?”
“Bunun da oğlu doğmuştu. Sevinçten kalbine yenik düştü” diye açıkladılar.
Üçüncü ceset Temel’in kömür halindeki cesediydi. O da sırıtıyordu.
“Bu neden oldu?” diye sordu savcı.
“Efendim, buna yıldırım çarpmış” dediler.
“Peki neden sırıtıyor?”
“Fotoğrafını çekiyorlar sanmış”.

İnce ayrıntılar büyük anlamlar doğuruyor

 İlk önce şu parçayı dinleyerek yazıya başlayınız efenim,


 Akşam karanlığında araba ile giderken, sadece ışık direkleri ile aydınlanan yoldaki ışık süzmelerinin arabanın üzerinden geçip gitmesini seviyorum ben. Bir an gözüne gelir sonra hemen gider ardından diğeri.

Sarı saçlı beyaz tenli insanları seviyorum, tabi esmer kızıl falan görünce tekmelemiyorum tabi ama sarı saçlı beyaz tenli insanlara karşı zaafım var sorsa anında bankamatik kredi kartı şifremi veririm

Yaratıcı hediyeler almayı seviyorum, genelde b.k gibi hediyeler aldığımdan olsa gerek dünyada ki en öküz sevgilileri bulabilme yeteneğimi seviyorum.

Bir gece vakti elimde durmaktan gazı tadı kaçmış bira ile boş boş dalıp gitmeyi seviyorum. Kendimi kaybediyorum şuursuzlaşıyorum.

Günün son sigarasını seviyorum. Sigaranın o en saf en acı en tatsız hali o zaman ortaya çıkıyor aceleyle içiyor kendisinden tiksiniyorum sonra sabahında tekrar seviyorum.

Yalnızlığı seviyorum ama tibette keşiş olmak istemiyorum.

Seni seviyorum (böyle dedim ki herkes üstüne alınsın okurlarda bir heyecanlanma panik olsun)

Panik deyince panik osman diye bir arkadaş vardı lakabı panik ti haliyle adamda hep bir hüzün heran dünyaya göktaşı düşecekmiş gibi bir bakışı vardı insan hayatını sorguluyordu panik osmana bakınca

Seni seviyorum (gene dedim ki daha bir panik hezeyanına girin)


İzmir ve Kadın

Efenim dün akşama doğru izmire geldim, hastahanelik bir iş için dün gece kaldım bu akşamda ankaraya geçiyorum neyse konumuz şu ki izmiri hiç bilmeyen bir kaç sene önce ilişki yaşadığımız hatunkişi sebebiyle bir kaç kere gelen ve şimdi unutmuş biri olarak zaman geçirmeye çalışıyorum. Mal gibi sağa sola doğru yürürken koskoca izmirde sineme izleyebileceğim konak pier (doğrumu yazdım bilmiyorum bir kere buldum) diye bir yer buldum ona doğru yürürken ki bu arada yürümeye başlama yerim üçyol diye bir yer böyle tepeden başlıyorsun triatlon misali yokuş indikten sonra konak meydanına geliyorsun sahilden biraz yürüyünce deniz kenarı iskeleyi alışveriş merkezi yapmışlar. bir istanbullu olarak bu ne len dedeikten sonra tam oraya girecekken an itibariyle bu yazıyı yazmamı sağlayan önünde sıkma portakal satan bir amcaya sahip internet cafe yi buldum. Normalde hayatta gitmem internet cafeye falan nerde bale opera bienal var oraya giderim (bienalden çıkmam ben haftada bir kere bienale gitmezsem uyuyamam) neyse girdim buraya şimdi akşama kadar zaman geçirmenin yollarını araştırıyorum. Akşamda 10 da ankaraya otobüsüm var haftasonuda büyük ihtimal orda mal mal durucam.
  Hepinize mutluluklar sevgi saygı ve çikolata kokan muz ağaçları diliyorum.
buralarda bir yerdeyim canım sıkıldı mal mal duruyorum

Almanya'nın güneşi en bol şehri, FREIBURG*

Almanya'nın bir çok şehrinde doğa ve tarih hep içiçedir… Bir tarafta mimari, bir tarafta parklar, bahçeler ve hatta ormanlar... Kaosa alışmış gözlerimizin fazla düzeni yadırgamasından mıdır bilinmez ama, ilk görüşte kan kaynamaz bu şehirlere nedense ve sanki birşeyler eksik gibi gelir. Halbuki Freiburg farklıdır, cıvıl cıvıldır, hareketlidir. Her şeyden önce genç nüfusun çoğunlukta olduğu bir üniversite kenti ve Almanya'nın en güneşli şehridir. Aslında işin özü Freiburglular yaşamayı ve her daim şehrin sunduğu güzelliklerin keyfini çıkarmayı çok iyi bilirler. Her karışta, kaldırım duvar demeksizin soluklanan, hatta güneşlenen insan grupları vardır. Yer mekan önemli değildir, Freiburglular her yerde mutludur. Kanımca Freiburg'u daha da güzel yapan, mutlu insanlarıdır bu şehrin… 

YAZININ DEVAMINI okumak icin TIK TIK TIK»

27 Eylül 2012 Perşembe

FOOTBONAUT NEDİR?

Gelişen ve değişen dünyamızda teknolojinin kullanılmadığı yer yok gibi. Ziraatten eğitime, futbola kadar uzanıyor teknolojinin eli.
Tabi bu teknolojiyi kullanmak, kullanabilmek insanların işini kolaylaştırıyor.
Futbolda teknolojinin kullanıldığı bir yeri, Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, gazetecilere açıkladı: Footbonaut.
Peki Footbonaut nedir?
İşte cevabı:

"Footbonaut nedir?" sorusunun cevabı için tıklayınız...

MARMELATLI KURABİYE

DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM BİR TARİF BLOĞUMDA YOK SANIYORDUM YANLIŞLIKLA TEKRAR YAYINLIYORUM


MALZEMELER
1 adet yumuşatılmış margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi
1yumurta{ sarısı içine  beyazı dışına }
dövülmüş fındık
aldığı kadar un
üzeri için marmelat
YAPILIŞI
Marmelat  ve fındık dışındaki malzemeleri karıştırıp hamur
yoğuruyoruz .Ceviz kadar kopartıp Kurabiye şekli verdiğimiz 
hamur parçalarının ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta
 akına sonra fındığa batırıyoruz .175 veya 180 derecede
pişiriyoruz  ortalarına marmelatı yerleştirip servis yapıyoruz .
AFİYET OLSUN
NOT :  Portakal ağacından beğenip yaptığım ve çok beğenilen
bir kurabiye

26 Eylül 2012 Çarşamba

SIRADAKİ KİTAPLARIM

Kendimi okuma tutkunu bir insan olarak bilirim. Ancak birkaç haftadan beri hiç tadım
yok bu durum da kitaplara yansımış vaziyette.
Hemen onlarla aramı düzeltmek için birkaç kitap aldım ve onları sıraya koydum. Yaptığım programa uyarak bu kitapları bir hafta içinde bitirmem gerekiyor.
İşte bu hafta okuytacak olduğum kitaplar:

değirmenimden mektuplar özet
1- Alphonse Daudet - Değirmenimden Mektuplar
 Naturalizm akımının önemli bir temsilcisi olan Daudet'i ne zamandır okumak istiyordum. İşte şimdi başlıyorum.






 2- Sâdi- i Sîrâzî - Gülistan
Gülistan özeti
 İran (Fars) edebiyatının en ünlü isimlerinden olan Sâdi-i Şîrâzî'nin en ünlü eseri. Sonunda elimde o da.

 


  


3- Nikolay Vasilyeviç Gogol - Ölü Canlar
Ölü Canlar özet
 Rus edebiyatının önemli bir yazarı ve eseri. Sıra ona da gelecek.

"Life on Mars" from This Week May 8 (1960) part 2




 
We come to the last part of "Life on Mars." I know this was a very different set of postings than my usual but I hope you enjoyed them. 
 
First off I wanted to share this because it is pretty cool to read such a wild story by Wernher von Braun.  He designs space ships a lot better than he writes.  However it also points out his philosophical side. For all the terrible things he was involved in he was also a dreamer. He dreamed that if this was possible where might we go.
 
Second my job at the University gets very busy this time of year, instead of few posts this was a way to have a whole set pre-made with some interesting images. So once again I will start digging through my stacks of space stuff and try to share something you may not have seen. Thanks for "watching".
 










Basketbol All-Stars HD v1.2 APK





Basketbol All-Stars HD v1.2 
Google Play Linki: play.google.com.Basketball

Gerçek Fiyatı: 1,03$

Gerekli Android O / S:
 2.2 +

Ekran Görüntüleri:





İndir 15Mb APK

İndirme Linki: Basketball All-Stars

Alıntıdır: Apkmania

25 Eylül 2012 Salı

Football Manager Handheld 2012 v3.5.1






Football Manager Handheld 2012 v3.5.1 

Google Play Linki: 
play.google.com.fmhi
Gerçek Fiyatı: 9,99$

Gerekli Android O / S: 2.2 +

Açıklama: Arkadaşlar oyunda Türkçe dil desteği olmaması büyük bir eksiklik bence. Oyunun teması diğer oyunlara göre biraz farklı. Ben ingilizce olduğu için haberleri okumadım haberlerde çok fazlaydı. Ben bu kadar baktım  gerisini merak ederseniz bakabilirsiniz.

Ekran Görüntüleri:





İndir : 26.7Mb APK




İndirme Linki: Football Manager Handheld

24 Eylül 2012 Pazartesi

Ah yalan dünyada (Neşet Ertaş)







Ah yalan dünyada

Hep sen mi ağladın
Hep sen mi yandın
Bende gülemedim yalan dünyada
Sen beni gönlünce mutlu mu sandın
Ben de gülemedim yalan dünyada (Ömrümü boş yere çalan dünyada)

Ah yalan dünyada yalan dünyada
Yalandan yüzüme gülen dünyada

Sen ağladın canım
Ben ise yandım
Dünyayı gönlünce mutlu mu sandın (Dünyayı gönlümce olacak sandım)
Boş yere ağladım boşuna yandım (Boş yere aldandım

"Life on Mars" from This Week May 8 (1960) part 1

 We continue with the final part of the science fiction story "Life on Mars" as written by Wernher von Braun and illustrated by Fred Freeman.  Because I had never seen this story before (although I knew of it) I thought you would also like a chance to read this for yourself.  It is just the kind of thing that made the Sunday paper (where the This Week magazine was enclosed) such a treat for children to search through.