10 Aralık 2010 Cuma
MEVSİM SEBZELERİYLE 3 DEĞİŞİK SALATA
ISPANAK KÖKÜ SALATASI
MALZEMELER
Yarım kilo ıspanağın sadece kök kısımları
3 adet havuç
5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı KUEHNE sirke
1/2 çay bardağı zeytinyağ
maydonoz ,tuz pulbiber
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Ispanağın sadece kök kısımları 5 cantim boyunda kesilir, bölmeden iyice yıkanır.
1 su bardağı su kaynatılır, içine tuz katılır, havuçlar kalın bir şekilde verev kesilir,
kaynayan suda hafif haşlanır, ıspanak kökleride katılır, onlarda çok fazla yumuşak
olmayacak şekilde hafif haşlanır, suyu dökülmeyerek soğumaya bırakılır, sarım-
saklar ezilir tuz,KUEHNE sirke, zeytinyağ, pulbiber karıştırılıp bir sos hazırlanır. Ispanaklar
servis tabağına alınır üzerine sosu dökülür, maydonoz yaprakları ile süslenip
servis yapılır. Afiyet Olsun...
HAVUÇLU, KIRMIZI BİBER SALATASI
MALZEMELER
2 Adet kırmızı salçalık biber
6 adet acı kırmızı biber
2 adet havuç
1 adet domates
3 diş sarımsak
maydanoz
Kühne nar sirkesi
Sızma zeytinyağ
Tuz
YAPILIŞI
Biberler ayıklanır tohumları çıkartılıp yıkanır, biberler, havuçlar ve sarımsaklar rondada kıyılır. Domateslerin kabukları soyulur çok küçük doğranır, maydanozlar doğranıp ilave edilir, kühne nar sirkesi ,tuz, ve sızma zeytinyağıda ilave edilerek hepsi birlikte iyice harmanlanarak servis edilir .
BROKOLİ SALATA
Yarım kilo brokoli
10-15 adet mantar
3 adet havuç
Beyaz peynir
kuehne limon + sirke
1 kaseyoğurt,2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı Mayonez
Tuz, karabiber,pulbiber
Arzuya göre üzerine küçük parçalara ayrılmış etimek
Brokoliyi çiçeklerinden ayırıp ( sapları uzun bırakılabilir) bir güzel yıkanır. havuç biraz iri verev doğranır. Mantarlar yıkanarak doğranır ve limonlu suda haşlanıp süzülür, başka bir kapta ,önce havuç ve brokolinin sapları kaynayan suda haşlanmaya bırakılır, sonra brokolinin çiçekli kısımları ilave edilerek tüm malzeme az su ve kısık ateşte haşlanmaya bırakılır. (su az konmalıdır ve pişme işlemi bittiğinde susuz kalmalıdır. çünkü su kalırsa süzmek zorunda kalırsınız ve tüm vitamini atmış olacaksınız. eğer su kalırsa bile bir bardağa doldurup soğuyunca için. çok şifalı bir içecek olacaktır) Brokoli pişerken ayrı bir kapta çok az yoğurt(sulu olmamalı), mayonez, bolca sarımsak, 2 yemek kaşığı kuehne sirke+ limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı biber ezerek karıştırılır. Brokoli pişip soğutulduktan sonra üzerine dilimlenmiş beyaz peynir ve hazırlanmış olan sos üzerine dökülür.arzuya göre etimek küçük parçalara bölünüp üzerine serpişitirilir. isteğe göre kıvırcık,çeri domates,roka
yapraklarıyla süslenir . Ben malzemeler görünsün diye sosunu dökmeden resimledim. Afiyet olsun .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder