21 Aralık 2010 Salı
MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
MAKARNA EŞLİĞİNDE YOĞURTLU KEBAP
MALZEMELER
500 Gram dana biftek
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 sarı biber
1 kırmızı biber
2 kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik , pulbiber
3 adet büyük patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım paket makarna
2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Teflon tencereye 2 kaşık sıvıyağı koyup ısıtıyoruz, julyen lesiğimiz etleri ilave ederek kavuruyoruz, suyunu çekince sıcak su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz,etler pişince yağında biriki kere çevirip, julyen kestiğimiz soğanı, biberleri ve küçük kestiğimiz sarımsakları ekleyip biberler diriliğini kaybetmeyene kadar kavuruyoruz, en son baharatlarını ve tuzunu ilave ederek ateşten alıyoruz .Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra bir servis tabağına alıp üzerine 2 diş sarımsak ekledeğimiz yoğurdu döküp eritiğimiz tereyağına pulbiber ilave edip yağın yarısını yoğurdun üzerine gezdiriyoruz, kızarttığımız patateseleri yoğurdun üzerine yerleştirip en üste etleri koyup kalan yağı gezdirip sıcak servis yapıyoruz .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder