16 Aralık 2010 Perşembe

KURU BAMYA YEMEĞİ





MALZEMELER
50 Gram kuru bamya
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gram kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası( ben yazdan doğrayarak yaptığım domates sularından 3 yemek kaşığı koydum )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, pul biber
1 adet limon
YAPILIŞI
Nohutlar akşamdan ıslatılır, sabah haşlanır. Bamyalar  bir süzgecin içinde iyice çöpleri ve tüyleri gidene kadar elle hafifçe karıştırılır, kaynayan  yarım limon sıktığımız suyla ıslatılıp 2-3 saat bekler.
 Sıvı yağ tencerede kızdırılır, etler ilave edilir,  etler suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanlar eklenir, birlikte kavrulur, salçalar ilave edilip biraz kavrulduktan sonra , sıcak su,  yarım limon suyu, tuz ve  pul biber  koyulur, Bamyalar katılır pişmeye bırakılır, pişmeye yakın haşlanmış nohutlarda ilave  edilir on dakika kadar birlikte pişirilip ateşten alınır.NOT: NOHUT İLAVE ETMEDENDE PİŞİRİLE BİLİNİR BU ADANALI BİR ARKADAŞIMIN  BİR TARİFİ( ADANA YÖRESİ)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder