14 Aralık 2010 Salı

ÇİLEK SOSLU KEK



Çilek Soslu Kek / Ergül Baykaran

Malzemeler
* 4 yumurta
* 3 su bardağı un
... * 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvıyağ+ erimiş margarin karışımı
* 1 su bardağı süt

Sosu İçin
* Dr.Oetker ahududulu ,çilekli meyveli sos
* Üzeri için Hindistan cevizi

Şeker ve yumurta’yı mikserle 5 dakika çırpıyoruz 1 su bardağı süt ve sıvıyağı ilave ederek 1-2 dakika kadar çırpıp un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz kaşıkla karıştırarak yağladığımız 27 x40 santim boyutlarındaki bir tepsiye döküyoruz.170 dercede ısıtılmış fırında pişirilir. (çok çabuk pişiyor ince bir kek olduğu için)

Pişen ve soğuyan kekimizi küçük dilimlere kesiyoruz .

Sos malzemelerini tarifine göre pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Kestiğimiz keklerimizi soğuyan sosun içine batırıp her taraflarının sosa değmesini sağlıyoruz ve Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder