12 Aralık 2010 Pazar

ETLİ LAHANA SARMASI


MALZEMELER




1 büyük yumuşak sarmalık lahana
500 gram kıyma dolmalık tek çekilmiş yağlı olmalı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı pilavlık bulgur
3 adet kuru soğan
2 adet domates (ben yazın hazırladığım domates suyundan 4 yemek kaşığı koydum )
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
1 çay bardağı su
SOSU
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Arzu edilirse 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Lahana yapraklarından ayrılıp,yıkanır, kaynayan suda haşlanır, (hemen kaynayan suya batırıp 1 dakika kadar tutmak yetiyor )soğuk suyun içine alınır, soğuyunca süzgeçe koyulup süzülmesi beklenir .
Bütün malzemeler katılıp iç hazırlanır, tencerenin altına lahana yapraklarından yerleştirip sardığımız lahanaları yaprakların üzerine dizip sarmaların üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte biraz soteleyip az sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır.
Erititğimiz tereyağına biber salçasını ilave edip pişen sarmaların üzerine dökerek biraz dinlendirip sıcak servis yapılır .
NOT: BEN SATIRDA ÇEKİLMİŞ KIYMA KULLANDIM .LAHANANIN YAPRAKLARINI HAŞLARKEN SARMAYACAĞIM YERLERİNİ YANİ DAMARLI KISIMLARINI HAŞLAMADAN ÖNCE KESİP ÇIKARTIYORUM DAHA SONRA YEMEK  VEYA TURŞU YAPIP DEĞERLENDİRİYORUM HAŞLANINCA KULLANIM İMKANI BİRAZ KISITLI OLUYOR .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder