2 su bardağı kırmızı mercimek
2 kaşık silme un
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
pulbiber
Yuvarlak küçük ekmek (sandviç ekmeği değil normal küçük ekemek)
3 kaşık zeytinyağ, kekik, tuz
YAPILIŞI
Mercimeker kaynayan suya atılır, arada üzerine biriken köpükleri alınarak iyice pişirilir,2 kaşık sıvıyağda 2 kaşık un pembeleşene kadar kavrulur, 1 tatlı kaşığı salça ilave edilerek ateşten alınıp pişen mercimeklere ilave edilir, blendrla iyice ezilir,tekrar ateşe koyup kıvamı sıcak su ile ayarlanıp 2 -3 dakika kaynatılır, tuzu eklenip ateşten alınır .
Ekmeklerin üzerleri kapak gibi kesilerek içleri oyulur, zeytin yağının içine kekik, tuz eklenerek ekmeklerin içleri yağlanır, yemeğe 15 dakika kala ıstılmış fırının ızgara kısmında kızarana kadar tutulur
Tereyağ eritilir, pulbiber eklenir .
Pişen çorba ekmeklerin içine doldurulur, üzerlerine eritilmiş tereyağ gezdirilip sıcak servis yapılır .
NOT: ekmekler yağlandığı için kurumuyor çıtır çıtır çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder