19 Nisan 2013 Cuma

Web Site Geliştirme, Google+

Öncelikli olarak web sitesi olup geliştirme aşamasında olan arkadaşlar için bir tavsiye nitelikli olan yazımıza hepinize iyi günler dileyerek başlamak istiyorum.

googleGünlük hayatta pek çok amaçla kullanılan internetin asıl yapısını web siteleri oluşturuyor.Ancak web sitelerine ulaşmak için daha doğrusu isabetli sonuç bulabilmek için bir dizi elemeden geçmeli ve bu elemelerde de üst sıralarda yer almalısınız.

Burada devreye en çok kullanılan arama motoru Google giriyor.Siteye yaklaşık her gün 2-3 milyar kez tıklanıyor ve birçok sorgu ile aramayapılarak 22 milyar siteden sonuç döndürülüyor.

Burada sitenize ulaşılmasını istediğiniz arama kelimelerinden (etiket) çokça yardım alınıyor ancan bu yeterli değil bir kaç işlemle daha fazla sorguda yer almak sitenizin trafiğini artırıyor.

Bunun çeşitli yolları var fakat bunlardan sadece birini anlatacağım

Google+;

Yeni bir paylaşım platformu facebook ve twitter gibi bir özelliği olsada gizli bir silahı var biz web sitesi yöneticileri için; +1 butonu.

Bu buton çevrenizdeki kişilerin paylaştığınız web site içeriğini beğenmesi sonrasında google a güvenli kaynak olarak bildiriyor yani nekadar çok +1 okadar sağlam bir güvenlik anlamına geliyor google için ve bu yöntemle google da site önerebiliyorsunuz.

Google şuanda facebook ve twitter kadar aktif bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor ancak pek fazla Google+ özelliği kullanılmıyor gibi çünkü google kullanıcıların çoğu youtube, android market, gmail vs gibi google uygulamaları için hesap oluşturuyor ve Google+ es geçiliyor.

Bence Google+ geleceğin paylaşım platformu belkide ben okadar aktif olmadığım için google+ biraz pasif görünüyor bana :)

Bu arada belirtmek isterim google+ da web site yayınlarınızı paylaşabileceğiniz platformlar mevcut bunlardan biride tarafımızdan kurulmuş TürkBlogger sitesidir.Kullanıcılarımızın yazdıkları her mesaja +1 vermeye çalışıyoruz sayımız artarsa ve herkez duyarlı davranıp +1 verirse daha da  iyi yerlere gelmeyi ümit ediyorum tabi sizlerle birlikte.

Paylaşalım +1 leyelim Beğenelim Hit imiz bol olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder