5 adet yufka
5 adet yumurta
1 su bardağının 3/2 si eritilmişTEREMYAĞ 3/1 i sıvı yağ
2 su bardağı su veya maden suyu
Tuz, karabiber
İÇİ
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber,pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Kıyma teflon tencereye konulur ateşte suyu çektirilir, üzerine küçük doğranan soğanlar ve sıvıyağ ilave edilir, iyice kavrulur, tuzu, karabiberi, pulbiberi eklenir ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
TEREMYAĞ eritilir su bardağının 3/2 sine margarin diğer kısmına 3/1 ine sıvıyağ eklenir,bir kaba alınır üzerine 2 su bardağı su veya maden sodası ilave edilirek iyice kaıştırılır. 5 adet yumurta ayrı bir yerde iyice çırpılır, karışıma eklenir tuz ve karabiberide katılır .
Tepsi yağlanır yufkanın bir tanesi tepsiye kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirilir, üzerine karışımdan dökülür, yufkanın bir tanesi üzeri için bütün olarak ayrılır diğerleri dörde bölünür tepsiye kenarları hep aynı yöne gelmeyecek şekilde buruşuk yerleştirilir aralarına karışım dökülür, orta katına kıymalı iç konur yine aynı şekilde yufka dizilir en üstüne
Ayırdığımız yufka buruşturularak yerleştirilir, kenarlara sarkan yufkalar böreğin üzerine kapatılır, kalan karışım üzerine dökülür en az 3 saat bekler 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişer .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder